duminică, februarie 5, 2023

Sarmalele fac parte din cele mai căutate și apreciate preparate culinare în această perioada a anului, fie că vorbim de sarmalele de post, sau cele în foaie de varză și viță de vie.

Dacă nu vrei să faci risipă alimentară, înfoliază-le și bagă-le în congelator.

Dacă sarmalele care ți-au rămas sunt fierte sau gătite la cuptor, ele rezistă timp de 12 luni congelate, scrie realitateadeialomita.net. Acestea trebuie să fie puse într-un vas care se închide ermetic sau înfoliate astfel încât aerul să nu pătrundă la ele.

Te-ar mai interesa: Băutura care micșorează creierul! Poate cauza deme...

În cazul sarmalelor crude, care nu au luat contact cu aragazul sau cu cuptorul, lucrurile stau diferit. Acestea pot fi congelate doar patru luni, iar regula este acceași. În momentul congelării, trebuie să te asiguri că sunt închise etanș și nu intră aerul cald sau rece la ele.

Cât timp rezistă carnea la congelator

Carnea de vită

Bucățile de carne de de vită nefierte pot fi congelate timp de 4 până la 12 luni. Carnea de vită tocată trebuie congelată timp de cel mult trei până la patru luni. Carnea de vită gătită se păstrează la congelat 2-3 luni.

Carnea de pui/curcan

Dacă doriți să congelați un pui sau un curcan întreg, vestea bună este că păsările de curte congelate se pot păstra până la un an fără a sacrifica prea mult calitatea. FDA spune că părțile de pui, cum ar fi pieptul, copanele sau aripioarele, se păstrează bine până la nouă luni, dar măruntaiele nu trebuie păstrate mai mult de trei până la patru luni. Puiul măcinat ar trebui să fie păstrat, probabil, nu mai mult de trei până la patru luni.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre crizele de ficat. Ce semne apar câ...

Carnea de porc

Pentru carnea de porc negătită, recomandările pentru congelator sunt similare cu carnea de vită. Măruntaile pot fi păstrate congelate între 4 și 12 luni. Cotletele sunt ok la congelator timp de patru până la șase luni.

Pentru bucăți de carne de porc gătite, se recomandă să le păstrați congelate doar două până la trei luni pentru a maximiza calitatea.

Când vine vorba de carne de porc afumată și procesată, cum ar fi șunca, slănină, cârnați, se recomandă să congelați aceste alimente doar timp de una până la două luni.

Te-ar mai interesa: Cea mai sănătoasă dietă din lume. Prelungește viaț...

Fructe de mare și pește 

Recomandările pentru congelarea fructelor de mare sunt ceva mai complicate. Peștele slab precum somnul sau codul poate fi păstrat congelat timp de șase până la opt luni. Peștele gras, cum ar fi somonul, trebuie păstrat congelat doar două până la trei luni.

Scoicile precum creveții și alte fructe de mare pot fi păstrate congelate timp de trei până la șase luni. Peștele gătit trebuie păstrat congelat nu mai mult de patru până la șase luni. Și peștele afumat ar trebui păstrat înghețat doar două luni înainte de a sacrifica gustul.

Te-ar mai interesa: Postul intermitent: 10 beneficii uluitoare pentru ...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private