miercuri, februarie 1, 2023

Biodegradabil, netoxic și ieftin, bicarbonatul de sodiu este un ajutor prețios pentru sănătate, bunăstare și frumusețe, dar și pentru gătit și menaj. Mai mult, albește dinții, ajutor digestiv, aliat al pielii… această faimoasă pudră albă este cunoscută pentru proprietățile sale antiacide și calmante.

Adevărul despre faimoasă pudră albă. Ajutor prețios pentru sănătate

Această pulbere albă este adesea ridicată la rangul de remediu al bunicii. Cu toate acestea, bicarbonatul a fost listat în Vidal, dicționarul de medicamente, încă din anii 1960 pentru proprietățile sale antiacide.

Te-ar mai interesa: Mituri sau Realitate? Dacă nu te îmbraci gros, poţ...

Care este rolul bicarbonatului de sodiu în organism? Ce face?

Bicarbonatul de sodiu are o acțiune antiacidă. Are particularitatea de a capta ionii care creează aciditatea ambientală (H+), pentru a le neutraliza, indiferent de modul de administrare, pe cale orală sau locală, pe piele și mucoase. Acesta acționează ca un fel de tampon între compușii acizi și alcalini (bazele) din organism.

„Bicarbonatul de sodiu este un produs uimitor pentru că este detoxifiant, purificator, curățător, fiind în același timp înmuiere, calmant și neabraziv”, spune Emilie Kapps. „Acesta este motivul pentru care are o gamă largă de utilizări și este o alternativă naturală foarte interesantă pentru utilizarea zilnică. Este un adevărat produs miraculos care poate concura cu adevărat cu produsele chimice în ceea ce privește eficiența.

Te-ar mai interesa: Dr. Mihaela Bilic: Toată lumea slăbește cu aceste ...

Ce este bicarbonatul de sodiu?

„Bicarbonatul de sodiu este un praf alb care a existat dintotdeauna și care are multe avantaje: este biodegradabil, netoxic pentru mediu și pentru noi înșine și, în plus, este ieftin”, explică Émilie Kapps, naturistă la Paris. Acest produs versatil, cu multiple utilizări pe care trebuie neapărat să le ai acasă, fie că este vorba de sănătate, bunăstare, frumusețe sau chiar pentru întreținerea locuinței, pentru mâncare și gătit”.

Te-ar mai interesa: Cine este soția lui Gigi Becali?! Marele secret al...

Cum se utilizează bicarbonat de sodiu?

„Este solubilă în apă, dar poate fi folosită și sub formă de pastă sau ca atare, fără a fi amestecată”, notează Emilie Kapps. Poate fi păstrat în ambalajul său original, ferit de căldură și umiditate, timp de aproximativ doi-trei ani și nu are contraindicații. Atenție, însă: „Nu refolosiți bicarbonatul de sodiu care a fost deja folosit o dată”, avertizează ea.

Te-ar mai interesa: Care este legătura dintre kilogramele în plus și t...

Bicarbonatul de sodiu este una dintre principalele alternative naturale pentru ameliorarea acidității: „Așa cum am menționat, acționează ca o substanță tampon, neutralizând și absorbind acidul gastric”, spune naturistul. Administrarea de bicarbonat de sodiu poate fi eficientă pentru a ajuta la ameliorarea tuturor problemelor de reflux gastroesofagian (GERD), arsuri la stomac, acid gastric, reflux acid etc.

Te-ar mai interesa: S-a aflat secretul siluetei perfecte. Alimentul mi...

Este bicarbonatul de sodiu eficient pentru diaree sau constipație?

„Bicarbonatul de sodiu este un adjuvant digestiv, dar acționează doar asupra stomacului: nu intervine în sistemul de tranzit”, răspunde Emilie Kapps. Există și alte soluții naturale, cum ar fi alimentele sau anumite plante, care pot ajuta la combaterea problemelor de tranzit.

Bicarbonatul de sodiu este util pentru dinți și pentru gură

„Bicarbonatul de sodiu este o pastă de dinți excelentă pentru detartrarea dinților, indiferent dacă folosiți sau nu pasta de dinți proprie”, ne sfătuiește Émilie Kapps.

„Ca apă de gură, bicarbonatul ajută, de asemenea, la împrospătarea respirației” prin contracararea acidității produselor de degradare a alimentelor, a căror fermentație este o sursă de mirosuri neplăcute… În acest scop, puteți amesteca o jumătate de linguriță de pulbere de bicarbonat într-un pahar mare de apă.

Bicarbonatul de sodiu este, de asemenea, folosit pentru a albi dinții, deoarece este ușor abraziv. De fapt, nu le albește cu adevărat, așa cum se poate face cu peroxidul de hidrogen, ci le curăță și le lustruiește de eventualele pete de suprafață, de efectele fumatului și de placa dentară. Acțiunea sa purifică și curăță în profunzime, potrivit santemagazine.fr.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private