Sari la conținut

Adevărul despre mezeluri. Dr. Bilic: Un fel de super-carne. Alegeți-le pe ACESTEA și bucurați-vă de existența lor

Mihaela Bilic
Sursă foto: Facebook
Medic nutritionist, despre dieta pofta de ceva bun

Adevarul despre mezeluri. Intr-un mesaj aparut pe pagina sa de socializare, Mihaela Bilic, nutritionist, a oferit informatii nebanuite despre mezeluri crud-uscate.

Mezelurile crud-uscate sunt un produs premium la categoria carne”, scrie Mihaela Bilic.

Dacă tot am vorbit de brânzeturi numindu-le un concentrat din lapte merită să amintesc și mezelurile crud-uscate, pe care le consider un fel de super-carne.

Banala pulpă de porc este transformată în jambon la spanioli sau prosciutto la italieni, după ce este bine sărată, condimentată, uscată și afumată. E nevoie de săptămâni bune de așteptare pentru ca acest produs nobil să ia naștere.

Gustul devine mult mai complex, culoarea și consistența se schimbă, nutrienti se concentrează iar preparatul final nu mai are nimic comun cu bucata de carne proaspătă de la care s-a pornit.

În străinătate există o adevărată cultură pentru aceste mezeluri crud-uscate, care sunt consumate cu respectul cuvenit unui produs special, prețios.

Mezeluri - Pixabay
Mezeluri – Pixabay

Adevarul dezpre mezeluri: Care este portia corecta!

Porția corectă este de 30-50g, tăiată în felii cat mai subțiri și savurată pe îndelete.

Mezelurile nu sunt un aliment de bază, ci unul facultativ- se mănâncă din când în când, pentru plăcerea gustului. Așadar alegeți mezeluri de calitate și bucurați-vă de existența lor, sunt o mărturie a tradițiilor gastronomice din fiecare țară.

Avem și noi salam de Sibiu și jambon de calitate, însă spaniolii și italienii chiar știu să prețuiască porcul. Puțin și bun, fie ca sandviș, fie la cornet. Cu brânză uscată/parmezan, ca să fie meniul complet, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Instagram.

Mihaela Bilic: NU fugiți de slănina de porc

Mihaela Bilic, medic nutriționist, demontează toate miturile despre slănina de porc, care este considerată o bombă cu ceas pentru sănătate și de care toată lumea se ferește.

„Somonul cu picioare e… porcul de Mangalita. Iata o analiza concreta a continutului de acizi grasi din slanina acestui animal. Puteti vedea cu surprindere ca procentul de grasimi mono- si poli-nesaturate depaseste cu mult pe cel al grasimilor saturate. Mai aproape de uleiul de masline si de somon, slanina de porc e o sursa de grasime sanatoasa. Si de sezon:)”, a scris Mihaela Bilic pe pagina ei de Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel