marți, octombrie 20, 2020

Masa de Crăciun sigur va fi îmbelșugată, cu diverse bunătăți. Românii țin la tradiția lor, de a mânca slăninuță cu ceapă roșie. Cât este de dăunătoare această șuncă?

Iată ce a spus  dr. ing. Nicoleta Chira, Facultatea de Chimie, Universitatea Politehnica Bucuresti, potrivit stirileprotv.ro: “Sunculitele aduc un aport mediu de colesterol, insa ele stimuleaza secretia de colesterol in propriul ficat”. De aceea, se maninca in siguranta doar o cantitate echivalentul a doua degete. Odata ce stimulati productia proprie de colesterol din ficat, e usor sa ii depasiti capacitatile. Iar grasimea ingerata se va duce direct in singe. Unde e periculoasa.

Citește și:

Ati mincat, totusi, sunculita? Completati…cu un pahar de vin rosu. Exista o serie de compusi in vin car au rol de protector cardiovascular. Deschideti sticla de vin si puneti-o la decantat, la 18 grade Celsius. Timp de o ora. In felul acesta, dispar consevantii numiti sulfiti. Pentru ca se combina cu oxigenul. Simultan, aerul descarca aromele din vin.

Aromele in friptura se descarca prin plante condimentare. Dar nu in timp ce gatiti: aromele trebuie adaugate la final. Fiindca daca sunt fierte riscam sa avem transformari chimice care sa diminueze forta de aromatizare.”

Citește și:

Concluzia este să nu suprasolicităm ficatul și să consumăm cantități modice, așa cum recomandă toți specialiștii în această perioadă.

Parteneri