Sari la conținut

Adevărul despre smirnă, unul dintre darurile pe care cei Trei Magi de la Răsărit le-au adus pruncului Iisus. Profesor: Poate opri răspândirea cancerului

beneficii smirna
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Sursa fo

Din cuprinsul articolului

Descoperirile clinice arată că aurul, tămâia și smirna pot ajuta la tratarea artritei și a astmului și, poate, ajută la combaterea uneia dintre cele mai grave boli cunoscute: cancerul.

Prea puțini dintre noi știm că Biblia, care reprezintă piatra de temelie a religiei creștine, abundă în numeroase referiri la plantele medicinale.

Amintite ca leac pentru suflet, ca medicamente pentru trup sau chiar ca elixir al frumuseții, acestea sunt prezente în Cartea Cărților drept dovadă și amintire perpetuă a faptului că plantele tămăduitoare au fost lăsate pe acest pământ de Dumnezeu pentru binele omenirii.

Povestea spune că cei trei magi au adus aur, tămâie și smirnă ca ofrande pentru pruncul Iisus.

Studiile

Două dintre daruri, tămâia și smirna, sunt studiate de Dr. Ahmed Ali, om de știință la Universitatea Cardiff din Marea Britanie, pentru proprietățile lor vindecătoare.

Ambele sunt rășini extrase din plante, iar atunci când se solidifică, olibanul seamănă cu sultanele, în timp ce smirna arată ca niște cristale de culoare brun-roșiatică.

Ali, un somalez nativ, este un expert somalez recunoscut în materie de olibanum.

La Școala de Bioștiințe a universității britanice, el încearcă să dezvolte medicamente pentru a aborda o varietate de probleme, de la cancer la riduri.

El a descoperit că tămâia somaleză are un profil chimic diferit față de alte tipuri de tămâie și poate fi folosită într-o varietate de tratamente.

„Am descoperit că, atunci când se extrage un soi de tămâie somaleză, aceasta poate fi folosită pentru a atenua metastazele celulelor canceroase in vitro. Adică, poate opri răspândirea cancerului”, a spus el.

beneficii smirna
sursa foto: Romania Tv

Smirnă

Mirul este, de asemenea, studiat în laboratorul său pentru beneficiile sale anticancerigene, în special un tip cunoscut sub numele de smirnă parfumată.

Profesorul Richard Clarkson, care a lucrat cu Ali la această cercetare, spune că aceste descoperiri ar putea reprezenta descoperirea necesară în cercetarea cancerului.

„Într-un sens general, identificarea de noi medicamente și noi agenți care ar putea opri răspândirea cancerului în organism este foarte căutată, dar foarte dificil de implementat la nivel clinic”, spune el.

Aceste studii clinice sunt lungi, costisitoare și complicate, explică el, potrivit BBC.

Dar profesorul spune că, în laborator, găsirea a ceva care să țintească celulele canceroase și să le ucidă, fără a afecta celulele sănătoase, este considerată Sfântul Graal.

„Dacă sunteți în căutarea unei combinații de ceva precum un extract de smirnă, care țintește celulele canceroase și le ucide fără a afecta celulele sănătoase, cu un extract de tămâie, care oprește cancerul să se răspândească mai departe, atunci aceasta ar putea fi o combinație excelentă”, a spus el.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel