Sari la conținut

Adevărul despre starea de sănătate a lui Charles! Camilla s-a decis să vorbească

Regele Charles al III-lea, diagnosticat cu cancer
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Regele Charles al III-lea, prima declaratioe dupa ce a fost diagnosticat cu cancer

Adevărul despre starea de sănătate a lui Charles! La aproape 74 de ani, regele Carol al III-lea este cea mai în vârstă persoană care a urcat vreodată pe tronul britanic. Se pare că Regele a moștenit genele mamei sale, regina Elisabeta a II-a. Însă a fi suveran al Regatului Unit este o muncă dificilă, care necesită o rezistență mentală și fizică semnificativă.

Regele promovează un stil de viaţă sănătos

Charles a fost crescut cu reguli stricte. Acest lucru a presupus un stil de viață sănătos, cu mese la ore fixe şi activitate fizică. Regulile şi disciplina din copilărie l-au modelat şi au fost baza conduitei sale în tinereţe şi la maturitate.

În 2012, Charles (pe atunci Prințul de Wales), a scris o carte, “Harmony: A New Way of Looking at Our World”, în care şi-a expus punctele de vedere despre ceea ce el crede că ar fi necesar pentru a îmbunătăți sănătatea în întreaga lume.

Adevărul despre starea de sănătate a lui Charles! Camilla s-a decis să vorbească

Charles a abordat subiecte precum alimentația, sportul, epidemia de obezitate, sărăcia, medicina și efectele schimbărilor climatice asupra sănătății umane. De asemenea, acesta pledează pentru sănătatea publică în forumuri politice și în diverse summit-uri.

Care este istoricul de boală al Regelui?

A învins de două ori COVID-19. În ambele cazuri, Regele Charles al III-lea s-a recuperat fără a avea nevoie de spitalizare. Acest lucru se datorează probabil stilului său de viață sănătos și faptului că a primit toate vaccinurile și rapelurile recomandate împotriva COVID-19. El a avut grijă să ofere un exemplu bun publicului, arătând prin videoclipuri cum a respectat regulile de carantină și de vaccinare și i-a încurajat pe oameni să facă același lucru.

După ce s-a vindecat prima dată, Charles şi-a reluat activitățile. Soția sa, Camilla, spune că ”urcă munţii ca o capră sălbatică. Este cel mai sportiv bărbat de peste 70 de ani pe care îl cunosc”, a declarat pentru The Guardian soţia sa, Camilla.


Starea de sănătate a regelui Charles al III-lea

Au fost observate anumite simptome îngrijorătoare. Este vorba mai ales de degetele umflate, care pot semnala diverse probleme de sănătate, de la artrită la edem.

„Edemul este o afecțiune în care organismul reține lichide în membre, de obicei în picioare și glezne, dar și la nivelul degetelor de la mâini, ceea ce face ca acestea să se umfle. Edemul este o afecțiune frecventă și apare mai ales la persoanele cu vârsta peste 65 de ani, la care capacitatea organismului de control al fluidelor este redusă”, potrivit dr. Gareth Nye.

Se pare însă că regele a avut acest simptom încă din tinereţe. O fotografie de presă din 1981 îl arată pe Charles, în vârstă de 32 de ani pe atunci, având niște degete destul de umflate.

O domnie lungă
Indiferent de speculaţiile din presă, regele Charles al III-lea are mari şanse să stea mulţi ani pe tronul Angliei, informează msn.com. În primul rând, are gene bune; tatăl său a trăit 99 de ani, iar respectabila sa mamă, 96 de ani. În al doilea rând, regele are obiceiuri sănătoase, iar acest lucru îl ajută să adauge ani mulţi şi buni vieţii!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel