joi, august 5, 2021

Vaccinurile anti-COVID au cunoscut o reticență sporită, la nivel mondial. Majoritatea persoanelor își fac griji din cauza unor informații conform cărora vaccinul poate afecta în mod semnificativ organismul.

Există multe mituri despre vaccin care implică infuelnța asupra fertilității și ADN-ului. Iată care este adevărul despre vaccin și ce efect are asupra corpului, de fapt.

În prezent, anumite persoane încă refuză imunizarea din cauza efectelor adverse și a miturilor despre vaccin. În ciuda eforturilor de a informa corect și complet, există anumite mituri care circulă și influențează decizia persoanelor în privința administării vaccinului.

Adevărul despre vaccin. Ce influnță are asupra fertilității și ADN-ului?

Ioana Stăncel, expert în politici de sănătate, explică care este adevărul despre vaccinul

anti-COVID și ce efect are acesta asupra organismului, de fapt.

Vaccinul schimbă ADN-ul? Este adevărat?

„Nu este nimic adevărat din această știre. Noi am spus, toți cei care am discutat despre vaccin, de la începutul campaniei de vaccinare, acest vaccin intră în celule, dar nu intră în nucleul celulei, unde se află acid nucleic uman. De aceea, aces vaccin pe bază de ARN mesager creează doar amprenta în așa fel încât virusul, ARN-ul viral să fie recunoscut și să poată crea anticorpi specifici, dar nu intervine privind replicarea și formarea acidului nucleic uman, care se află în nuceul

celulei.

Exact, este un nucleu care are o altă compoziție, are o altă formă de organizare și vaccinul propriu-zis nu pătrunde în această structură a celulei, aceasta fiind explicație oarecum populară generală. Pe limbajul popular, nu intră în acid nucleic uman”, explică Ioana Stăncel, potrivit Rador.

Vaccinul afectează fertilitatea? Este adevărat?

„Eu am văzut foarte multe știri, dar nu am văzut niciun studiu științific în acest sens. Și cred că trebuie să e ferim de tot ceea ce nu este dovedit științific.

Ceea ce am văzut ca studii știinșifice pentru cele trei vaccinuri am văzut că intervine privind

forma ciclului menstrual lunar, care poate să fie mai abundent sau pe o perioadă mai scurtă, dar acest lucru nu face să ducă la infertilitate; din contră, arată o revitalizare a membranei endometrului care se elimină”, adaugă Ioana Stăncel.

Ultimele stiri

Parteneri