Sari la conținut

Adevărul despre ”ZERO ZAHĂR”. Este mai sănătos decât zahărul rafinat?

risc de infarct
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Adevărul despre ”ZERO ZAHĂR”. Este mai sănătos decât zahărul rafinat? Toată lumea știe că zahărul rafinat este extrem de dăunător organismului uman. Se poate trăi și fără zahăr. Nu aduce nimic bun, zero vitamine, zero minerale, zero acizi grași benefici. Zahărul aduce doar plăceri pe care le declanşează în creierul nostru şi cu menirea clară, arată tot mai multe studii, să devenim sclavi.  Așa că experții au inventat indulcitorul.

Adevărul despre ”ZERO ZAHĂR”. Îndulcitorul este sănătos?

Zahărul rafinat este ”otrava albă” care creează dependență și boli precum:

– Boli cardiovasculare

– Diabet

– Dereglări hormonale

– Steatoxa hepatică

Adevărul despre ”ZERO ZAHĂR”. Este mai sănătos decât zahărul rafinat?

Îndulcitorii artificiali însă, modifică flora intestinală și creează:

Colon iritabil

– Permeabilitate intestinală

– Ate boli inflamatorii

Ce este de făcut?

Dacă ne iubim sănătatea atunci trebuie să lecturăm, să învăţăm şi să schimbăm ceva în alimentaţia noastră. Moderația este cheia spre sănătate. Introduceți în alimentație cât mai mult alimente benefice florei intestinale precum legume și fructe crude.

Descoperă 4 alimente care refac flora intestinală!

Prepară iaurt natural la tine acasă

Iaurt

Iaurtul este un aliment care îți poate oferi numeroase beneficii pentru sănătate, atât timp cât nu suferi de intoleranță la lactoză și nu îl combini cu alte alimente. Pentru a evita coloranții și îndulcitorii artificiali conținuți de iaurturile aromate vândute în magazine, te sfătuim să-ți prepari iaurt natural la tine acasă.

Deși probabil te va surprinde, nu este deloc greu să-ți prepari propriul iaurt. Multe magazine vând așa-zise „aparate de făcut iaurt”, însă nu ai nevoie de asemenea dispozitive pentru a prepara acest produs.

Preparat acasă cu ajutorul unui lapte de calitate, iaurtul își va păstra toate proprietățile benefice, iar tu vei economisi bani. În plus, gustul va fi foarte delicios.

Chefir

Grație conținutului scăzut de lactoză, dar și al drojdiilor vii aflate în componența acestuia, chefirul este unul dintre cele mai bune alimente care refac flora intestinală. Acest aliment are un gust ușor acid, însă poate fi îndulcit cu puțină miere sau sirop de agave.

Chefirul este o ciupercă vie pe care ar trebui s-o introduci într-un recipient plin cu lapte (de vacă, de capră, de oaie, etc.). După un interval de 24-48 de ore, strecoară laptele și bea-l. Poți depozita laptele în frigider împreună cu chefirul, astfel încât acesta să fermenteze.

Varză murată

Varza murată este specifică anumitor țări europene ca Germania și Polonia, unde este servită cu preparate din carne și pește deoarece are abilitatea de a facilita digestia. Acest aliment este preparat prin fermentarea frunzelor de varză cu apă și sare.

Varza murată ce are abilitatea de a reface flora intestinală este cea preparată natural și fermentată cu ajutorul sării, nu cea vândută în magazine, ce conține oțet sau alcool. Din acest motiv, te sfătuim să-ți prepari propria varză murată. În acest scop poți folosi diverse soiuri de varză, dar și alte legume.

Ananas fermentat

Următoarea băutură delicioasă, specifică spațiului latinoamerican, se află pe lista de alimente care refac flora intestinală. Punând-o în aplicare, vei obține o băutură pe bază de coajă de ananas fermentată pe care o poți consuma în fiecare zi pe stomacul gol pentru a-ți reface flora intestinală, potrivit dozadesanatate.ro.

Adevărul despre ”ZERO ZAHĂR.

Iată cum o poți prepara:

  • Un ananas mare (sau doi de mărime medie) a cărui coajă să fie coaptă și să aibă un aspect sănătos.
  • Spală și decojește ananasul.
  • Taie coaja în bucățele și pune-o într-un recipient ce poate fi închis ermetic.
  • Toarnă doi litri de apă și 500 de picături de zahăr lichid brun sau de trestie în recipientul respectiv.
  • Sigilează bine recipientul și lasă-l să stea într-un spațiu călduros timp de 48 de ore.
  • Strecoară lichidul fermentat pentru a îndepărta resturile de coajă de ananas. Apoi adaugă încă un litru de apă și lasă amestecul să stea încă 12 ore.
  • Adaugă încă 750 mililitri de apă, iar băutura ta va fi gata.
  • Înainte de a o servi, te sfătuim să o pui să se răcească în congelator.
  • Depoziteaz-o în frigider.

În timpul procesului de fermentație, această băutură va produce microorganisme probiotice. Dacă o lași să stea peste intervalul recomandat, ea se va transforma într-o băutură alcoolică, apoi în cele din urmă în oțet.

Etichete:
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: