Sari la conținut

Adina Alberts: „Adevărul triumfă întotdeauna! Voi avea grijă ca pe viitor să…”

Adina Alberts: „Adevărul triumfă întotdeauna! Voi avea grijă ca pe viitor să…”

Medicul Adina Alberts a postat pe pagina de Facebook dovada prin care Colegiul Medicilor din România și-a anulat acțiunea disciplinară împotriva acesteia.

Adina Alberts: „Adevărul triumfă întotdeauna! Voi avea grijă ca pe viitor să…”

„ADEVĂRUL ÎNTOTDEAUNA TRIUMFĂ. Comisia Superioară de Disciplină a Colegiului Medicilor din România a anulat decizia pronunțată de Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor București, A INVALIDAT SANCȚIUNEA DATĂ ÎMPOTRIVA MEA și a stins în mod definitiv acțiunea disciplinară declanșată. Voi avea grijă ca pe viitor să respect recomandările care mi-au fost făcute”, a scris medicul.

Reamintim că, în urmă cu un an, medicul Adina Alberts anunța pe pagina sa de Facebook că este vizată de o plângere la Colegiul Medicilor. Plângerea a fost făcută de către farmacistul Miclaus George după ce medicul estetician le-a împărtășit urmăritorilor ei de pe Facebook o ”schemă de tratament cu care marea majoritate a medicilor de familie din România este de acord”.

Citeste si:

„Am făcut acest lucru pentru ca orice bolnav care, din varii motive, nu a intrat suficient de repede în legătură cu medicul de familie, să știe ce are de făcut, cunoscut fiind faptul că fiecare zi este esențială în evoluția acestei boli. Revenind la sesizare, Colegiul Medicilor are obligația legală să înregistreze orice reclamație și să inițieze cercetări.”, scria atunci Alberts.

„E dreptul meu de a contesta decizia în instanță”

Ca urmare a acestei plângeri, în luna iunie, Adina Alberts a fost sancționată cu avertisment de Colegiul Medicilor. Cu toate acestea, medicul a contestat decizia în instanță.

„Dragii mei, de la mine ați primit, pentru prima dată, sfatul că poate ar trebui să vă gândiți mai bine înainte de a vă decide să vă injectați cu niște preparate experimentale. Se întâmpla asta acum 6 luni! Eu am fost cea care v-am spus că în prospectul acestor seruri există avertizarea “efecte adverse grave și neașteptate pot apărea oricând”. Din păcate au apărut aceste efecte… Din păcate s-a adeverit ceea ce v-am spus eu!

Tot de mine ați aflat că boala aceasta se poate vindeca în ambulator dacă intervenim prompt și hotărât, fără să pierdem timp util, nelăsându-i răgaz să se agaveze. V-am prezentat schema cu care m-am tratat eu. Și am primit de la dvs zeci de mii de mesaje de mulțumire și confirmări că tratamentul funcționează. Nu am făcut mare lucru… Eu nu am făcut decât să îmi fac meseria!

Ei bine, pentru că am avut “cutezanța” să vă informez pe voi toți, pentru că mi-ați acordat încrederea de a mă urmări și asculta, pentru că am rostit adevăruri care se doreau nerostite, azi am fost sancționată de Colegiul Medicilor București, cu avertisment.

Desigur, e dreptul lor, iar eu nu voi discuta aici această decizie. În schimb, e dreptul meu de a o contesta în instanță. Pentru că mă încăpățânez să cred că în țara aceasta încă mai avem dreptul de a ne exprima opiniile, încă mai avem dreptul să ne facem meseria, să respectăm un legământ, să avem grijă de ființa umană și să salvăm vieți”, a scris Adina Alberts pe contul său de Facebook.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.