joi, ianuarie 28, 2021

Adina Alberts, apel către premierul României. „Lăsați TESTELE RAPIDE în farmacii!”

Adina Alberts a postat pe contul său de Facebook un apel către premierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății Nelu Tătaru. Cunoscutul medic estetician le cere acestora să asigure legal farmaciilor dreptul de a vinde teste rapide de confirmare a Covid.

În momentul de față, testele rapide antigen pentru diagnosticul COVID-19 nu pot fi vândute în farmaciile din România, deoarece sunt teste pentru uz profesional. Este însă permisă comercializarea online.

„Atât timp cât testele rapide nu sunt utilizate de către profesioniști, așa cum menționează producătorul în instrucțiunile de utilizare, rezultatele pot fi compromise”, explica, la un moment dat, Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

Adina Alberts, apel către premierul României

„Dle Premier Ludovic Orban
Dle Dr. Nelu Tataru

LĂSAȚI TESTELE RAPIDE ÎN FARMACII!!!

Atât pe cele antigen cât și pe cele anticorp!
Sunt extrem de simplu de utilizat, orice om cu inteligență medie, și fără niciun fel de pregătire medicală, le poate utiliza corect. Lăsați-ne să ne putem testa atunci când vrem noi, pe banii noștri.
DSP-ul nu răspunde la solicitări cu zilele. Rezultatele la testarea PCR vin și după o săptămână. Oamenii nu se pot orienta, organiza, proteja pentru că nu știu dacă sunt sau nu infectați.

LĂSAȚI CETĂȚENII SĂ AIBĂ ACCES LA TESTARE!”, este mesajul Adinei Alberts.

Cunoscutul medic estetician a mai spus că peste tot in lume se utilizeaza testele rapide antigen! Sunt aceleași teste pe care le utilizează Adina Alberts în campaniile de testare rapidă gratuită pe care le organizează prin asociația sa.