marți, noiembrie 24, 2020
Alecu Carmen

Adina Alberts, declarații dure. Oamenii mor cu zile în spitale, chiar dacă sunt bolnavi de COVID-19.

Cunoscutul medic estetician vorbește, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, despre pericolul din spitalele românești. Și nu, nu e vorba de COVID-19, ci de infecțiile nosocomiale. Adina Alberts dezvăluie faptul că un pacient care se „pricopsește” cu acinetobacter are slabe șanse să mai scape cu viață.

„ACINETOBACTER. Nu sună nici periculos, nici dizgrațios. Sună chiar “acidulat” ducându-te cu gândul la vreun tip de lapte bătut delicios.
Lăsând gluma la o parte, acinetobacter este una dintre cele mai periculoase “chestii” pe care le poți lua din spitalele publice. Dacă un pacient internat s-a pricopsit cu asta, șansele lui de a supraviețui sunt mult reduse!
Wikipedia zice așa:
“Acinetobacter baumannii este o bacterie gram-negativă, de obicei scurtă, aproape rotundă în formă de tijă (coccobacillus). Acesta poate fi un agent patogen oportunist la om, care afectează persoanele cu sistemul imunitar compromis, și care este din ce în ce mai frecvent, cauza infecțiilor spitalicești (nosocomiale).”
Infecțiile nosocomiale sunt un “modus vivendi” în spitalele publice din România, din păcate. Nefericitul “Fenomen Colectiv” survenit în urmă cu 5 ani a evidențiat această deficiență majoră a sistemului nostru sanitar. Aceste bacterii rezistente la aproape orice antibiotic existent, reprezintă motivul esențial pentru care în România pandemică mor peste 80% dintre pacienții intubați, în timp ce în lumea civilizată acest procent nu trece de 30%.”, a transmis Adina Alberts.

Adina Alberts apel către Klaus Iohannis

Adina Alberts îi cere președintelui României să prezinte de urgență rezultatul investigațiilor legate de investigațiile nosocomiale.

„Domnule Președinte  Klaus Iohannis,
ați aflat de ce în plină pandemie, raportările referitoare la infecțiile nosocomiale s-au sistat?! Așteptăm cu nerăbdare să aflăm rezultatul investigațiilor efectuate pe acest subiect, de către consilierii dvs. Așa ne-ați promis. Știți, eu am pierdut un om apropiat în spitalele publice din România, om care era într-adevăr bolnav de COVID-19. Numai că nu boala l-a răpus. Ci Acinetobacter-ul, domnule Președinte! Scrie în fișa lui medicală!
Câți români vor mai pieri până reușiți dvs să faceți lumină în această privință?!
Acum 5 ani, după Colectiv, au murit aproximativ 60 de oameni, mare parte și din cauza acestor bacterii păcătoase. Acum au murit probabil câteva mii de oameni din aceleași cauze, și anume infecțiile nosocomiale!
CRED CĂ ESTE MOMENTUL SĂ ACȚIONAȚI!!!”, a este mesajul Adinei Alberts.

Adina Alberts, declarații dure. Oamenii mor cu zile în spitale, chiar dacă sunt bolnavi de COVID-19

Celebrul medic estetician consideră că o soluție viabilă și eficientă în contextul actual ar fi achiziționarea de lămpi cu UVC. În opinia Adinei Alberts lămpile cu UVC sunt o metodă rapidă și simplă pentru sterizarea spațiilor ATI.

„Ce este de făcut?!
Până se pune în mișcare birocrația uriașă și coruptă ca să “inventeze” o motivație de tipul “praf în ochi” pentru cetățenii creduli ai acestei țări, oamenii mor cu zile în spitale, chiar dacă sunt bolnavi de COVID-19.
👉Lămpi cu UVC care să sterilizeze toate spațiile ATI destinate pacienților reprezintă o soluție, rapidă, simplă, eficientă!
Oare câte secții ATI-COVID din România au în dotare astfel de lămpi?!”, a mai spus dr. Alberts.

Parteneri