Sari la conținut

Adrian Marinescu: Cum va arata situația epidemiologică în România înainte de Paște?

Situația epidemiologică din China pare să atragă atenția întregii lumi. Pe fondul creșterii numărului de cazuri, autoritățile au decis carantină totală timp de o săptămână. Unii rezidenți închiși în Shanghai spun că rămân fără alimente, pe fondul celui mai mare focar de Covid din oraș.

Locuitorii sunt închiși în casele lor, fiindu-le interzis să plece chiar și din motive esențiale, cum ar fi cumpărăturile alimentare.

Aproape 20.000 de cazuri au fost raportate joi în cel mai mare oraș din China – un alt nivel aproape record.

Oficialii au recunoscut că orașul se confruntă cu „dificultăți”, dar spun că încearcă să îmbunătățească acest lucru.

Dar furia publicului este aprinsă și de alte măsuri drastice – cum ar fi îndepărtarea copiilor de la părinți dacă sunt testați pozitivi.

Oficialii din Shanghai au răspuns ulterior permițând părinților care erau și ei infectați să-și însoțească copiii la centrele de izolare.

Având în vedere criza epidemiologică din China, nu ne mai rămâne decât să ne întrebăm la ce să ne așteptăm în Europa?

Dr. Adrian Marinescu spune care este situaţia epidemiologică în Europa şi România înainte de Sărbătorile de Paşte.

„Cred că trebuie să rămânem calmi şi să ne pregătim în liniște de sărbătorile Pascale.

Ceea ce se întâmplă în China e ceva diferit faţă de Europa, unde abordarea este mai echilibrată.

Ce e diferit în China? După momentul inițial când au fost întradevăr prinşi pe picior greșit abordarea a fost mereu aceeași.

Ei au mers pe principiul 0 COVID, adică ei au mers pe măsuri destul de restrictive. Principiul lor a fost să se intervină la început pentru că este foarte greu să gestioneze într-un timp scurt.

Asta nu înseamnă că varianta Omicron este mai agresivă la ei. Dacă ne uităm la statistici procentul celor care ajung la deces este foarte mic, numai că e foarte greu să intervii la o astfel de populaţie.

Nu e nimic diferit acum. Probabil că populaţia s-a săturat şi pe bună dreptate că la ei carantina a fost în adevăratul sens al cuvântului. Ce a fost în Europa a fost o variantă de izolare, dar carantina reală este ceea ce vedem în China”, a spus dr. Adrian Marinescu la News Magazine de la Antena 3.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.