Sari la conținut

Adrian Marinescu, despre sfârșitul valului 3 de pandemie. Când vom reveni la normalitate?

Autoritățile au încercat să limiteze efectele negative provocate de valul 3 de pandemie prin accelerarea campaniei de vaccinare și implementarea ultimelor restricțiilor anti-COVID. Eforturile colective de combatere a virusului sunt din ce în ce mai vizibile, iar Adrian Marinescu, renumit medic infecționist, susține că revenirea la normalitate se apropie, treptat. 

Specialiștii sunt de părere că efectele cauzate de valul 3 de pandemie se vor diminua la vară. Datorită succesului campaniei de vaccinare și a respectării restricțiilor, numărul de infectări este în scădere. Autoritățile încurajează populația să se imunizeze, pentru a ajunge la imunitatea colectivă și, implicit, revenirea la normalitate.

Adrian Marinescu, despre sfârșitul valului 3 de pandemie

„E clar că încheierea valului ar trebui să înceapă, dar, așa cum un val în momentul în care e de mari dimensiuni se stinge mai încet, la fel se va întâmpla și aici. Discuția ar trebui să fie în felul următorul, în cursul verii ar trebui să se vadă de la o lună la alta şi ar trebui într-adevăr ca la sfârşitul verii lucrurile să fie evident mult mai liniştite decât sunt acum”, susține medicul Adrian Marinescu.

Al patrulea val, posibil?

Sigur, vine următoarea întrebare: cum e în toamnă, cum e cu valul al patrulea? Cred că răspunsul cel mai corect ar fi următorul: nu contează dacă va fi sau nu valul al patrulea, ci contează ce ar însemna acel val dacă el va veni. Pentru că dacă vom avea în imensa majoritate a cazurilor infecţii uşoare şi forme asimtomatice, este clar că ne vom „gând”, cu ghilimelele de rigoare, ca la un guturai, pentru că, până la urmă, presiunea vine din formele severe și viaţa ne este pusă în pericol în momentul în care avem complicaţii.

Deci, e mai puțin important dacă vine sau nu valul al patrulea, ci important e să ne găsească pregătiți, prin vaccinare, și în felul acesta lucrurile vor fi în mod clar mult mai ușoare”, declară Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului „Matei Balș”, potrivit Rador.

 

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: