Sari la conținut

Adrian Marinescu, despre situația alarmantă din Shanghai: „E posibil să ascundă. Semne de întrebare am avut de la începutul pandemiei”

Adrian Marinescu, cunoscut medic român, dezvăluie faptul că autoritățile din Shanghai, China, ar putea ascunde anumite informații. Situația epidemiologică cu care se confruntă pare a fi destul de gravă.

În ciuda situației epidemiologice, oamenii din toată lumea privesc cu groază prin ce trec persoanele din Shanghai. Restricțiile sunt foarte aspre, iar izolarea este o regulă ce nu poate fi încălcată.

Oameni închiși cu forța în case, care au rămas fără mâncare și alte provizii, care strigă de la geamul clădirilor pentru a fi eliberați. Aceste imagini sunt reale, însă autoritățile din China nu oferă foarte multe explicații.

Adrian Marinescu, director medical la Instititul „Matei Balș” din București, a spus la Antena 3 faptul că este posibil să se ascundă multe lucruri. El a dezvăluit, de asemenea, că a avut mereu semne de întrebare legate de China, mai ales la începutul pandemiei.

Adrian Marinescu, despre Shanghai

Sunt câteva precizări importante de făcut. Semne de întrebare legate de China am avut încă de la începutul pandemiei. Ne aducem aminte că în 2019, la sfârşit, când am avut o explozie de cazuri, era evident că începuturile nu erau atunci şi nu avem nici acum răspunsuri. În plus, abordarea brutală cred că a fost regulă în China.

Nu numai că nu poate fi acceptată nicăieri în lumea civilizată, dar ne aducem aminte că imagini dramatice ca cele prezentate astăzi, au fost regulă.

Acolo cred că e vorba de partea politică, dar e vorba şi despre considerente obiective. Într-o zonă suprapopulată, unde e o densitate atât de mare populaţională, e clar că managerierea unei situaţii complicate epidemiologic s-ar face extrem de greu, însă acest lucru nu explică acele abordări.

Pe de altă parte, lockdown-ul, în adevăratul sens al cuvântului s-a întâmplat doar în China. Ce a fost în Europa, a fost o situaţie aproximativă, un fel de izolare”, a spus medicul Adrian Marinescu.

„Nu cred că există o altă variantă virală”

E posibil să ascundă, dar nu cred că există o altă variantă virală. Din datele pe care le avem în momentul de faţă, nu există o altă variantă virală. Tot un Omicron este. De altfel, dacă ne uităm la date, au multe infecţii în acea zonă, dar puţine spitalizări, puţine decese, puţine locuri de Terapie Intensivă care să fie ocupate. Cred că este important.

Există o variantă care se transmite. Referitor la ce spunea Bill Gates, sunt câteva lucruri care nu se potrivesc. În primul rând vorbea de o probabilitate mai mare de 5%. Ce înseamnă mai mare? Înseamnă 7, înseamnă 80? Pe urmă se spunea că va fi o variantă virală care se transmite uşor.

Lucrul acesta îl ştim şi în momentul de faţă, dar că în acelaşi timp ar avea şi o virulenţă sporită, lucru care nu se potriveşte, dacă ne uităm la ce s-a întâmplat în istoria medicinei cu alte pandemii şi cu alte situaţii complicate. Deci în momentul de faţă aceste afirmaţii nu au o acoperire în spate”, a declarat dr. Adrian Marinescu, la Antena 3.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: