joi, mai 19, 2022

Locuitorii din Shanghai cer ajutor pentru mâncare și medicamente în timp ce autoritățile închid orașul. Copii testați pozitiv cu Covid sunt separați de părinți.

Autoritățile de la Shanghai au raportat că sâmbătă au fost detectate 8.226 de cazuri, ridicând totalul la 51.180 de infecții de când a început focarul la începutul lunii martie.

În supermarketurile din Shanghai rafturile sunt goale și nu se găsește mai nimic de mâncare. Oamenii se îmbulzesc la coadă pentru pâine | Digi24

Locuitorii din Shanghai cer ajutor pentru mâncare și medicamente în timp ce autoritățile închid orașul

Lipsa de alimente și medicamente i-a lăsat pe locuitorii celui mai mare oraș al Chinei disperați și frustrați, în timp ce autoritățile se străduiesc să obțină controlul asupra unui focar de Covid-19.

Te-ar mai interesa: 6 tehnici utile în cazul atacurilor de panică...

Potrivit Financial Times, Shanghai, care a fost forțată să urmeze strategia dură „dinamică zero” Covid a Beijingului, a implementat două lock-down-uri de patru zile de fiecare parte a râului Huangpu. Dar, pe măsură ce numărul de cazuri al variantei infecțioase Omicron a crescut rapid, autoritățile au extins restricțiile asupra unor părți din zona de est Pudong, care include districtul financiar al orașului.

Strigătele de ajutor au împânzit rețelele de socializare în acest weekend înainte de a fi șterse de cenzori, deoarece numărul de cazuri din oraș l-a depășit pe cel din Hong Kong , care a înregistrat cea mai mare rată de deces din lume în martie.

Te-ar mai interesa: A născut și s-a refugiat în alcool. Lili Sandu: Mi...

Locuitorii din Shanghai au trimis cereri disperate pe rețelele de socializare și au spus că magazinele alimentare online au rămas fără alimente, în timp ce alții s-au plâns că nu își pot cumpăra medicamentele obișnuite. „Cine îmi poate spune cum să iau medicamente? Sunt atât de fără speranță. Vreau să plec din Shanghai”, a spus un rezident.

Unii locuitori din Shanghai, care nu au putut să-și părăsească casele de mai bine de două săptămâni din cauza restricțiilor care au precedat blocarea din cauza cazurilor pozitive din clădirile lor, s-au bazat pe livrările guvernamentale de alimente.

Te-ar mai interesa: Harry și Meghan au interzis. „Inel de oțel” pentru...

Părinții au cerut, de asemenea, ajutor după ce au fost separați de copiii lor mici, dacă ei sau copilul lor au fost testați pozitiv.

Zeng Qun, șeful adjunct al Biroului pentru Afaceri Civile din Shanghai, a declarat că vor fi găsiți tutori temporari pentru copiii care nu au fost infectați, dar au fost forțați să rămână singuri acasă după ce părinții lor au fost trimiși în centre de carantină, a informat presa de stat.

Țările UE au cerut săptămâna trecută autorităților locale să nu mai separe copiii de părinți și să asigure îngrijire adecvată pentru cei care se confruntă cu probleme medicale de urgență non-Covid.

Te-ar mai interesa: Noi cazuri de variola maimuței. Ce trebuie să faci...

Ca o reflectare a cât de controversată a crescut politica de eliminare a țării, o conversație înregistrată, se presupune că între un oficial din domeniul sănătății din Shanghai și un rezident, a fost împărtășită pe scară largă.

Oficialul s-a plâns de luarea deciziilor politizate și că guvernul a ignorat recomandările profesioniștilor din domeniul sănătății și izola pacienții asimptomatici.

Te-ar mai interesa: Bilanț coronavirus, 19 mai 2022. Creștere a număru...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private