marți, iunie 28, 2022

Adrian Marinescu, medic infecționist la Spitalul Matei Balș din București a declarat că anul 2022 va fi anul în care vom învăța să convețuim cu virsul.

„Ne trebuie puțină răbdare. Vă aduceți aminte că discutam și în urmă cu câteva luni despre faptul că luna martie va fi o lună echilibrată și că, în general, anul 2022 este perioada de conviețuire cu virusul, pe care cred că deja am început-o”, a declarat Adrian Marinescu la Aleph News.

Te-ar mai interesa: Dieta minune a călugărilor japonezi: 10 kilograme ...

România nu a renunțat încă la perioada de restricții, întrucât țara noastră a intrat mereu mai târziu în valul pandemic, situație care s-a repetat și cu valul 5. Un rol l-a jucat și rata de vaccinare.

„Să luăm în calcul faptul că noi am avut oricum un decalaj la începutul valului 5. De altfel, cam în toate valurile din pandemie România a intrat ceva mai târziu. Aici discutăm de rata de vaccinare care sigur că este extrem de importantă, dar discutăm și de cei care au trecut prin boală. În mod clar în țările care au intrat mai repede în valul 5 lucrul acesta deja s-a întâmplat”, a adăugat Marinescu.

Te-ar mai interesa: Medic: La ce riscuri se expun persoanele care își ...

Însă medicul este de părere că măsurile de relaxare ar putea să fie introduse treptat în scurt timp

„Eu cred că va fi un interval scurt și că nu va mai trece mult timp până când vom avea măsurile de relaxare care vor veni treptat”, a precizat Adrian Marinescu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private