Sari la conținut

Adrian Marinescu, mărturii din linia întâi: „O astfel de situaţie eu nu am întâlnit până acum”

Adrian Marinescu, mărturii din linia întâi: „O astfel de situaţie eu nu am întâlnit până acum”.

Directorul medical al Institutului „Matei Balș” din București, dr. Adrian Marinescu, este de părere că cei doi ani pandemiei au fost gestionați foarte bine de echipele medicale. Acesta a declarat pentru news.ro că bolile infecţioase nu şi-au spus ultimul cuvânt.

Adrian Marinescu, mărturii din linia întâi: „O astfel de situaţie eu nu am întâlnit până acum”

Un scenariu cu un număr mare de infectări este oricând posibil, tocmai de aceea este nevoie de un răspus mai rapid din partea sistemului, ca de altfel, aşa cum este necesar peste tot în lume.

„Cred că specialistul a putut să arate cum se descurcă într-o situaţie grea. A fost muncă fără pauză, a trebuit să găseşti cele mai bune mesaje pe care să le transmiţi către populaţie. Înseamnă că a trebuit să găseşti cele mai bune variante de a trata pacienţii, mai ales că vorbeam despre o situaţie imprevizibilă.

Sunt lucruri cu care eu cel puţin m-am întâlnit deşi, fiind medic infecţionist, nu pot să spun că nu am trecut prin momente grele, iar în Institutul Matei Balş epidemii de gripă, meningite şi alte situaţii grele au tot fost. Cazurile cele mai complicate care ţin de bolile infecţioase ajungeau la Matei Balş.

Și totuşi, o astfel de situaţie eu nu am întâlnit până acum. Şi atunci practic n-aş spune neapărat că a forţat, dar aş putea să spun că în această pandemie am putut să-mi dau seama practic până unde pot să merg şi să-mi depăşesc limitele, dar cred că este valabil pentru toţi cei care au contribuit”, a declarat Adrian Marinescu.

„Momentul de care îmi aduc aminte cel mai mult este legat de o familie, soţ și soţie”

Dr. Adrian Marinescu a amintit și de un caz emoționant, care l-a impresionat profund. Doi soți de peste 70 de ani, intenați amândoi cu COVID-19, au fost despărțiți, din păcate, de decesul soției. „Mi-am dorit să fac acest gest, l-am luat cu căruţul, l-am dus să o vadă pe doamna, şi-au spus cuvinte frumoase, a doua zi… din păcate… doamna s-a prăpădit”, a dezvăluit medicul infecționist.

„Sunt foarte multe momente impresionante. Momentul de care îmi aduc aminte cel mai mult este legat de o familie, soţ, soţie, oameni în vârstă de peste 70 de ani, cu o poveste extraordinară de viaţă.

Un cuplu bine sudat şi care erau de peste 40 de ani împreună, amândoi s-au internat cu infecţie SARS-CoV-2. Amândoi aveau forme peste medie, chiar forme severe. Din păcate pentru doamna, lucrurile au evoluat către varianta critică.

Și îmi aduc aminte că erau în saloane diferite, pentru că la noi doamnele stau într-o parte, bărbaţii separat. Dar erau pe acelaşi culoar şi soţul nu putea să ajungă să o vadă pe doamna, care era din păcate într-o stare foarte proastă.

Şi atunci mi-am dorit să fac acest gest, l-am luat eu personal cu căruţul, şi, atenţie, domnul avea un mic necesar de oxigen, foarte puţin, şi atunci a trebuit să acţionez repede în aşa fel încât să ajungă să o vadă pe doamna.

Și am făcut şi nişte poze pe care le-am trimis familiei, a fost un gest impresionant, ei au vorbit, doamna i-a spus să aibă grijă, au vorbit lucruri frumoase. Şi a doua zi, din păcate, doamna s-a prăpădit. Dânsul a plecat acasă, s-a vindecat. Este ceva impresionat de care îmi aduc aminte”, a spus dr. Adrian Marinescu, potrivit sursei citate, preluat de pagina de Facebook RO Vaccinare.

 

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel