joi, decembrie 9, 2021

În cadrul unui interviu acordat la DigiMatinal, medicul infecționist Adrian Marinescu, a abordat situația în care un pacient are simptome de coronavirus, însă destul este negativ. Acesta recomandă în astfel de situații izolarea și refacerea testului peste câteva zile.

Adrian Marinescu, director medical la Institutul “Matei Balș” din București: “Testul, dacă e negativ, și am totuși simptomatologie, nu înseamnă că nu am Covid. Dacă am simptome, mă izolez, căci e posibil să am infecția. Chiar dacă acest test e negativ, încerc să mă izolez și, eventual peste o zi sau două să repet testul.

Te-ar mai interesa: Nicușor Dan a făcut anunțul așteptat de toată lume...

Testul care se face intranazal este mai complicat. Pentru a-l face corect, bețișorul trebuie să intre mult. Nu putem să cerem tuturor să știe asta”.

Medicul a explicat că testul de salivă este mai ușor de făcut, dar rezultatul lui este doar orientativ.

“Este mai ușor de făcut, toată lumea poate să-l facă. Chiar dacă testul de salivă este negativ nu înseamnă că exclude (infectarea – n.r.), este strict pentru partea de orientare“, a spus Adrian Marinescu.

În ceea ce privește doza a treia de vaccin, medicul Adrian Marinescu consideră că este imperios necesară pentru personalul medical care este cel mai vulnerabil la virus fiind în contact cu sute de pacienți, dar și pentru persoanele vârstnice sau cu afecțiuni cronice.

Te-ar mai interesa: Da, ouăle te pot ajuta să slăbești – iată ce...

“Peste tot în lume s-a plecat de la două categorii: personalul medical, pentru că are risc să se infecteze și personalul medical trebuie să rămână sănătos și cei care sunt vulnerabili – vârstnici și cei cu afecțiuni cronice, pentru că dacă imunitatea este deficitară înseamnă că răspund mai puțin la vaccin și cele două doze nu aduc chiar ce voiai ca efect. Atunci vii cu doza a treia care e un booster și ai un răspuns imun care să fie net superior”, a spus medicul.

Te-ar mai interesa: Știre de ultimă oră! OMICRON FACE RAVAGII! Țara ca...

Vă reamintim că începând cu această săptămână, în România este posibilă vaccinarea cu cea de-a treia doză.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri