sâmbătă, ianuarie 23, 2021
Alecu Carmen

Adrian Streinu Cercel, despre medicii care critică vaccinul anti-covid: Să tacă din gură sau să își asume morții!

Adrian Streinu-Cercel, a explicat, în cadrul unei emisiuni la Antena 3, ce trebuie făcut pentru ca pandemia să se sfârșească în România în doar două săptămâni. Directorul institutului “Matei Balş”, din Capitală a ținut să precizeze că dubiile care sunt aruncate asupra unui posibil viitor vaccin fac mult rău. În plus, specialistul a spus că nu înțelege de ce în România nu se fac testări în masă.

„Este o greșeală enormă ca în contextul în care toată lumea se chinuie să găsească un vaccin să vii și să ridici probleme și dubii cu privire la acesta. Trebuie să citești cam cum sunt făcute aceste vaccinuri pentru că tehnologia pe care o utilizăm este absolut revoluționară. (…)

Dacă noi nu înțelegem că suntem în pandemie, dacă nu înțelegem că pe teritoriul României este o epidemie, dacă nu înțelegem că pe teritoriul României se moare din cauza acestui virus, înseamnă că avem o problemă conceptuală majoră. (…) Prima intervenție în epidemie este să testăm. Nu facem acest lucru. Nu înțeleg de ce nu facem acest lucru, de ce nu testăm în stradă. Alții au făcut-o! Și cu rezultate minunate.

A doua intervenție este folosirea anticorpilor monoclonali, care să oprească pandemia. Noi dacă am împrăștia acești anticorpi monoclonali în 70% din populație în două săptămâni de zile nu am mai vorbi de incindența SARS-CoV 2 în circulație în România. Și a treia intervenție este vaccinarea”, a spus Adrian Streinu Cercel.

Adrian Streinu Cercel, despre medicii care critică vaccinul anti-covid: Să tacă din gură sau să își asume morții!

Adrian Streinu Cercel amai spus că că vaccinul anti-COVID care va fi pus în piață va fi „foarte bun” și că cei care critică vaccinul „ar trebui să tacă din gură”.

Sau dacă nu tac din gură, să își asume morții (…) Să vină cineva să spună că nu își dă seama cum e făcut vaccinul? Despre ce vorbim?”, a mai declarat Streinu Cercel.

„Orice autoritate de tip EMA sau Food and Drug Administration nu și-ar permite să înregistreze un vaccin care nu este eficient și care nu este și sigur. Lumea trebuie să înțeleagă că orice produs biologic activ care este introdus pe piață are marca de eficacitate și respectiv de siguranță.

Și cei care se ocupă de denigrarea vaccinurilor ar trebui să tacă din gură în momentul de față. Pentru că dacă nu tac din gură ar trebui să-și asume morții, care devin sursă a acestor informații. Să vină cineva să spună că nu își dă seama cum e făcut vaccinul? Despre ce vorbim?”

Adrian Streinu Cercel a dat asigurări că vaccinul nu va avea efecte secundare asupra celor care îl vor face. Se poate pune doar problema eficienței vaccinului asupra unor persoane.

„Nu este vorba de efecte adverse, acestea sunt evaluate în perioada studiilor. Există riscul doar ca el să nu fie eficient. Efectele secundare sunt minimale”, a mai spus Cercel.

Medicii care se împotrivesc vaccinării ar trebui să își piardă licența, a mai spus Adrian Streinu Cercel.