miercuri, decembrie 7, 2022

Adrian Streinu-Cercel: „Pandemia nu s-a terminat/Purtatul măștii devine în continuare o necesitate”.

În ciuda perioadei de relaxare, specialiștii atrag atenția că pandemia nu s-a încheiat. Preşedintele Comisiei pentru Sănătate a Senatului, Adrian Streinu-Cercel, este de părere că ne aflăm doar „într-o fază de acalmie”.

„Este foarte important ca medicii să aibă un nivel de protecţie în acest moment, mai ales ţinând cont de faptul că pandemia nu s-a terminat. În momentul de faţă, suntem într-un moment de acalmie. Spitalele în prezent au din ce în ce mai puţini pacienţi şi să dea Domnul să rămână aşa.

Te-ar mai interesa: De ce e ideal să stai aplecat spre dreapta când în...

Din păcate, ştim că până acum sunt 24 de mutante care au fost catalogate şi în curs de transmitere şi, pe lângă acestea, mai sunt încă 13 în evaluare. Ca atare, noi trebuie să fim foarte atenţi”, a declarat profesorul Streinu-Cercel.

Adrian Streinu-Cercel: „Purtatul măștii devine în continuare o necesitate”

Adrian-Streinu Cercel a mai spus că cele 24 de variante mutante ale SARS-CoV-2 nu reprezintă un pericol. Cu toate acestea, atenția specialiștilor este îndreptată către varianta din India.

„Majoritatea formelor acestea mutante nu sunt periculoase. (…) Vorbim de mutante care sunt în investigație și urmează să fie definite dacă au vreun rol major în epidemiologia acestei pandemii sau nu.

Te-ar mai interesa: Profesor de informatică, prins în timp ce întrețin...

În momentul de față știm că avem 4 variante în circulație care și-au demonstrat transmiterea acută: varianta clasică, varianta din Marea Britanie, varianta din Brazilia, varianta din Africa de Sud și, recent, s-a asociat și cea din India. Toată lumea este cu arma la picior și urmărește cu mare atenție în ce măsură varianta din India va încerca să reia supremația în această pandemie”, a explicat Streinu-Cercel.

Te-ar mai interesa: Vești bune! Se dau bani de la stat de Sărbători. C...

Preşedintele Comisiei pentru Sănătate a Senatului este de părere că purtatul măștii este „o necesitate”, în ciuda faptului că s-au dat o serie de libertăți.

„Nu trebuie să uităm că ceea ce ne-a salvat a fost purtatul măștii. Purtatul măștii devine în continuare o necesitate, chiar dacă s-au dat o serie de libertăți din punctul de vedere al modului de utilizare în spațiile închise.

Te-ar mai interesa: Românii vor să facă copii! Gabriela Firea, despre ...

Avem avantajul vaccinării în momentul de fașă. Atâta timp cât lumea va înțelege că are posibilitatea să se vaccineze și vaccinarea e benefică, atunci avem toate șansele să scăpăm basma curată”, a mai spus Adrian Streinu-Cercel, potrivit Antena 3.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private