luni, august 15, 2022

Un sistem bun de aer condiționat poate asigura filtrarea aerului și vă poate oferi un aer mai curat în interior. Filtrele speciale îndepărtează bacteriile, mucegaiul, alergenii și poluarea aerului din aer, creând un mediu mai sănătos pentru cei cu alergii, astm sau alte probleme respiratorii.

Temperaturile extrem de ridicate din ultima perioadă au impus necesitatea utilizării aerelor condiționate la capacitate maximă, însă mereu rămâne întrebarea: este sănătos aerul condiționat? În ce condiții poate fi utilizat și care este temperatura optimă la care ar trebui să îl reglăm?

Te-ar mai interesa: Alzheimer și Parkinson: metoda naturală care ajută...

Potrivit medicului Adina Alberts, aerul condițioat este optim pentru sănătate dacă respectăm o serie de condiții.

„Temperaturile ridicate, alertele meteo care semnalizează canicula, ne trimit în această perioadă toridă a “lunii lui cuptor”, în proximitatea aparatelor de aer condiționat: acasă, la birou, în magazine, în mașină.

Cum să transformăm aparatul de aer condiționat în aliatul nostru, protejându-ne sănătatea, contribuind la confortul, starea de bine, performanța la locul de muncă, optimizarea activităților intelectuale și fizice?

Cum să le reglăm corect?

Te-ar mai interesa: Viața unei zodii se schimbă radical. Astrolog: Mar...

Cum să le igienizăm?

Care este perioada optimă de funcționare și cum gestionăm corect interacțiunea noastră cu aceste aparate?

Aerul condiționat

*
Există doi factori principali care creează disconfort și pot genera probleme de sănătate persoanelor care stau în preajma aparatelor de aer condiționat: temperatura scăzută și lipsa de igienă a aparatului de aer condiționat (praful, mucegaiurile, bacteriile, etc).

Te-ar mai interesa: Ritualul Mariei Dragomiroiu. Ce face cu părul după...

Gravitatea consecințelor variază în funcție de afecțiune. Scurgerile nazale și alte semne ale “răcelilor” sunt răspunsuri naturale la schimbările bruște de temperatură, nefirești, produse de aparatul de aer condiționat. Disconfortul este amplificat de faptul că multe dintre aparate nu sunt echipate cu funcția de umidificare, de aceea mucoasa nasului și a gurii se usucă, uneori apar chiar și sângerări nazale.
*
Ce măsuri trebuie să luăm pentru a ne proteja sănătatea și pentru a ne menține starea de bine atunci când folosim aparatele de aer condiționat?

Te-ar mai interesa: Adormirea Maicii Domnului. Preotul Vasile Ioana: F...

– aerisim în mod regulat spațiile în care este pornit un aparat de aer condiționat;
– menținem o temperatură optimă cuprinsă între 23-25 grade Celsius;
– urmărim ca umiditatea să se încadreze între 60-70%;
– curățăm și dezinfectăm aparatele de aer condiționat cu produse speciale anticiuperci și cu proprietăți antibacteriene. Aparatele de aer condiționat pot reprezenta surse de îmbolnăvire pentru noi toți, de la simple răceli până la pneumonii serioase cum este cea dată de Legionella pneumophila, o bacterie gram negativă care se poate multiplica în toate tipurile de conducte de apă, la temperaturi cuprinse între 20 și 40 grade Celsius.
– spălăm și dezinfectăm periodic filtrele aparatelor de aer condiționat”, a explicat aceasta pe rețelele sociale.

Te-ar mai interesa: Mesajul runelor pentru o zodie. Numerolog: Află un...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private