Sari la conținut

Afecțiunea care se poate trata prin remedii naturiste

homeopatie
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
homeopatie in tratamentul copiilor

Unii factori ne pot afecta sănătate organismul destul de mult, însă nu mereu este nevoie să apelăm direct la medicamente. Anumite remedii naturiste, de multe ori, sunt foarte utile. În acest articol, vom vorbi despre câteva remedii, pentru a te ajuta să scapi de disconfortul creat de balonare în mod natural.

Balonarea se poate trata prin remedii naturiste

Cele mai bune remedii naturiste pentru balonare sunt: laptele bătut, apa caldă cu lămâie, usturoiul cu piper negru și semințe de chimion, dar și oțetul de mere.

Balonarea este un simptom care afectează fiecare persoană, la un moment dat, însă când apare frecvent poate fi un semnal de alarmă important pentru starea de sănătate. Aceasta apare, de regulă, după o masă copioasă și poate fi favorizată de unele alimente, cum sunt fasolea și legumele crucifere.

Gazele intestinale reprezintă una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate, care duc la balonare și distenie abdominală. Acestea se acumulează în tractul digestiv în momentul în care alimentele nedigerate se descompun sau când înghiți aer. Există două moduri prin care aerul înghițit părăsește corpul: râgâitul și flatulența.

Laptele bătut

Laptele bătut este un remediu extraordinar pentru persoanele care se confruntă cu flatulența. Acesta calmează stomacul și luptă împotriva balonării. Este suficient să pui lapte bătut într-un pahar și apoi să adaugi o linguriță de pulbere de chimen indian și un praf de sare. Amestecă și bea rezultatul o dată sau de două ori pe zi, pentru a te bucura de o stare de sănătate perfectă.

Usturoiul cu piper negru și semințe de chimion

Pentru a reduce balonarea, include usturoiul în mesele tale principale. Adaugă-l în supe, dar și în alte preparate pe care le iubești. Usturoiul este un anrtibiotic natural, care contribuie la menținerea unui sistem digestiv sănătos.

Remediul despre care vrem să îți vorbim este realizat din usturoi, piper negru și semințe de chimion. Primul pas în preparaea acestuia este să pui o cană de apă într-o cratiță și să o lași să fiarbă. Apoi, trebuie să dai câțiva căței de usturoi prin răzătoare, pe care să îi adaugi în apă. Pune și câteva boabe de usturoi și câteva semințe de chimion și lasă totul să firabă câteva minute. Ia vasul de pe foc, strecoară băutura și las-o să se răcească. Consumă de trei ori pe zi.

Apa caldă cu lămâie

Lămâia este excelentă pentru sistemul digestiv. Chiar dacă este acidă, o cantitate mică de suc de lămâie, amestecat cu apă, poate fi benefic pentru balonare. Alcalinizează organismul și neutraliează acidul din stomac. Tot ce trebuie să faci este pui două linguri de zeamă de lămâie într-o carafă cu apă caldă, în care să adaugi și două-trei felii de lămâie. Amestecă bine și consumă dimineața, pe stomacul gol. Poți adăuga și o linguriță de miere, pentru un gust mai bun și un efect mai puternic.

Oțetul de mere

Este foarte bun pentru cei care suferă de balonare. Acesta calmează stomacul și, astfel, te scapă de gazele intestinale. Toarnă apă caldă într-un pahar și adaugă două lingurițe de oțet de mere. Amestecă bine și bea rezultatul dimineața, înainte sau după masă, conform BZI.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel