joi, mai 26, 2022

Supranumită “vaccinul antigripal natural”, echinaceea vine cu o gamă largă de proprietăți vindecătoare uimitoare. Puțini știu că pe lângă această plantă mai există și altele plante cu proprietăți antivirale.

Planta VINDECĂTOARE cu proprietăți antivirale. Este supranumită “vaccinul antigripal natural”

Sistemul imunitar este un termen folosit în biologie pentru definirea mecanismelor de apărare ale organismelor vii față de agenții patogeni. Acest rol de apărare este important pentru menținerea sănătății organismului.

Te-ar mai interesa: Remedii naturale pentru combaterea stresului...

Toate organismele vii dispun de un astfel de sistem de apărare, dar sistemul imunitar este cu atât mai complex cu cât organismul considerat este mai sus situat pe scara evoluției biologice.

În mod normal, sistemul imunitar caută îndepărtarea sau distrugerea corpurilor străine nesănătose sau nefavorabile sănătății sale, pătrunse în organism (agenți patogeni), cât și distrugerea unor structuri proprii dăunătoare, alterate.

O imunitate slăbită?

– Pentru a evita îmbolnăvirea spălă-te pe mâini în mod regulat
– Consumă o alimentație sănătoasă și echilibrată
– Fă exerciții fizice în mod regulat
– Asigură-ți un somn de calitate
– Redu stresul

Te-ar mai interesa: Studiu: Testele genetice pot reduce riscul afecțiu...

Pe lângă lista menționată mai sus, o serie de plante medicinale pot fi de ajutor în susţinerea sistemului imunitar. Printre acestea se regăsesc următoarele plante: echinaceea, astralagusul, usturoiul.

Echinaceea. Este o plantă benefică pentru imunitate. Ea susţine funcţiile limfatice şi are proprietăţi antivirale. Se recomandă în cure de zece zile, după care se face o pauză de trei zile. Este eficientă dacă se ia imediat ce simţim că se apropie boala, pe toată durata bolii şi timp de câteva săptămâni după.

Te-ar mai interesa: A intrat în moarte cerebrală după ce a căzut cu tr...

Astralagusul.  Este eficient în special împotriva răcelilor şi gripei. Poate fi luat sub formă de tinctură – o linguriţă de două ori pe zi – sau sub formă de capsule de 500-900 de miligrame zilnic.

Usturoiul. Conţine alicină, o substanţă cu puternice proprietăţi antivirale şi antifungice. Preventiv se pot lua capsule de usturoi uscat de 1.000 de miligrame, zilnic.

Există și plante care au efecte sedative, calmante şi bronhodilatatoare, în caz de tuse seacă, iritativă, cum sunt, de exemplu, pătlagina sau scaiul vânăt. Se folosesc sub formă de ceaiuri, infuzie sau decoct, câte una sau două căni pe zi îndulcite cu miere.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă cu Volodimir Zelenski? Ridurile fat...

Tusea productivă se combate cu ceai de cimbru, busuioc, tei, lavandă, fenicul, lemn-dulce, muguri de pin sau de brad. O altă variantă este să se amestece în părţi egale sucul de lămâie cu miere şi să se administreze câte o linguriţă la două-trei ore.

Tusea mai poate fi calmată prin aplicarea pe piept de comprese uscate cu sare caldă, cataplasme cu alcool sanitar, oţet de mere sau făină de muştar, potrivit Antena3.

Te-ar mai interesa: Dieta keto: 5 alimente SĂNĂTOASE care ar putea împ...

Pentru durerile în gât medicii fitoterapeuţi recomandă ceaiul călduţ de busuioc, cimbru, eucalipit, două-trei căni pe zi, gargara cu tincutură de propolis dizolvată în apă; compresele cu felii de cartofi cruzi sau cataplasmele cu ceapă coaptă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private