Sari la conținut

Afecțiunile care pot fi tratate cu apă. Proprietățile nebănuite ale apei

pahar cu apa
Sursa foto: Unsplash
Consumul excesiv de apă a ascuns un diagnostic crunt

Din cuprinsul articolului

Apa este un element primordial. În lipsa apei nu ar mai exista viață, iar dovada este clară: organismul uman nu poate rezista fără acest lichid mai mult de câteva zile.

Peste 70% din corpul nostru este apă. Astfel, schimbul de lichide constant este esențial pentru organism și menținerea acestuia.

Deshidratarea poate declanșa probleme grave de sănătate în organism și, chiar dacă nu îi este acordată atât de multă atenție, nu înseamnă că nu este periculoasă.

De fapt, apa poate chiar să prevină și să trateze anumite boli, după cum subliniază și Lygia Alexandrescu, nutriționist, potrivit Antena 3.

Afecțiunile vindecate de apă

Apa previne si trateaza hiperaciditatea gastrica. Aceasta afectiune are drept cauza majora deshidratarea. Administrarea medicatiei (antacide) fara o hidratare completa va duce in timp la inflamarea stomacului si a duodenului, la ulceratii si chiar la cancere ale tractului gastrointestinal.

Apa previne si trateaza artrita si durerile lombare. Durerile reumatice articulare poate fi un semn de apa insuficienta in organism. De asemenea durerile si anchilozarea lombara pot avea drep cauza principala existenta insuficianta a apei in structura coloanei si a discurilor vertebrale.

Sursa: Unsplash

Apa previne si trateaza migrenele. Durerea de cap este un semn prin care creierul si ochii atentioneaza asupra unui grad ridicat de deshidratare al organismului si dispare in totalitate atunci cand hidratarea este completa.

Apa previne si trateaza astmul bronsic. Astmul, patologie care afecteaza anual 14 milioane de copii, este si o complicatie a deshidratarii organismului. In astm trecerea libera a aerului este impiedicata si de aceea apa nu paraseste corpul sub forma de vapori. O hidratare completa poate preveni crizele astmatice. Acesti pacienti au nevoie de asemenea si de o serie de saruri, care sa ajute la descompunerea mucusului pulmonar ce se opune trecerii libere a aerului.

Apa ajuta la scaderea colesterolului. Un nivel crescut al colesterolului poate indica un anumit grad de deshidratare a organismului”, susține Lygia Alexandrescu.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel