
Alimentul plin de grăsimi care scade colesterolul, protejează inima și previne demența. În plus, elimină grăsimea de pe burtă

Alimentul care scade colesterolul. Avocado este considerat unul dintre cele mai sănătoase fructe tropicale. Acesta conține o mulțime de vitamine și aduce o multitudine de beneficii organismului uman. Este excelent pentru pacienții care au fost diagnosticați cu artrită dar și pentru cei care au diabet zaharat.
Avocado este bogat în acizi grași Omega-3 sub forma de acid alfa linoleic. Specialiștii susțin că grăsimile monosaturate din avocado au un rol important pentru sănătatea inimii, a întregului sistem cardiovascular, ajută la scăderea colesterolului rău, ajută la asimilarea vitaminelor liposolubile A, K, D și E atunci când este combinat cu alimente care conțin aceste vitamine.
Te-ar mai interesa: Cele cinci boli pe care le aduce menopauza. Ce tre...
De asemenea, avocado conține acid folic, atât de necesar în timpul sarcinii. Avocado conține mai mult potasiu decât bananele, de aceea este el grozav reușind să prevină apariția calculilor renali și să protejeze sistemul cardiovascular. De asemenea, fiind bogat în magneziu, avocado acționează asemenea unui detoxifiant de primă clasă. Conține și vitamina K care este esențială pentru menținerea sănătății oaselor, dar asigură și buna coagularea a sângelui. De exemplu, o jumătate de avocado pe zi oferă 25% din necesarul de vitamina K pe zi.
Totodată, avocado conține și vitamina E, un antioxidant care are rolul de a proteja țesuturile de radicalii liberi, și împiedică îngustarea vaselor de sânge.
Te-ar mai interesa: ”De ce mă înțeapă inima?” Cele mai frecvente cauze...
Avocado conține și luteină și zeaxantină iar aceștia au rolul de proteja ochii de afecțiuni oculare, mai ales de degenerescența maculară care însoțește procesul natural de îmbătrânire.
Un studiu publicat anul acesta a arătat că un consum zilnic de avocado ajută femeile să aibă mai puțină grăsime abdominală. Și mai important este că, din toată grăsimea abdominală, cea care scade predominant este cea viscerală.
Te-ar mai interesa: Analizele esențiale care te ajută să depistezi bol...
”Grăsimea viscerală, adică cea care se acumulează pe organele interne și în jurul lor, provoacă dezechilibre metabolice și secreție de citokine inflamatorii care cresc riscul de dezvolta afecțiuni precum hipertensiune arterială, infarct miocardic, accident vascular cerebral, diabet zaharat de tip 2, cancer, dureri articulare și de spate, hiperuricemie, dislipidemie, demență Alzheimer, etc. Așa că în loc să tartinați o cremă de brânză sau unt pe paine, mai bine un avocado,” precizează dr. Alina Lăcătuș, medic nutriționist și nefrolog.
Te-ar mai interesa: Dinu Maxer face dezvăluiri după ce s-a zvonit că m...
Reține: înainte de a fi mâncat fructul de avocado trebuie lăsat la copt pentru câteva zile la temperatura camerei. Cumpără fructele mai închise la culoare.
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.