luni, noiembrie 28, 2022

Afecțiunile respiratorii și virozele se răspândesc din ce în ce mai mult, anunță medicii, surprinși de numărul oamenilor care vin la control. Iată ce a dus la explozia cazurilor de afecțiuni respiratorii.

Renunțarea la masca de protecție, se pare, a dus la creșterea numărului de afecțiuni respiratorii, pe lângă COVID. Pe toată perioada restricțiilor, cazurile de gripă, răceală și alte viroze a fost foarte mic.

Te-ar mai interesa: Cancerul pulmonar: Care sunt primele semne pe care...

Odată cu renunțarea la masca de protecție, însă, numărul virozelor a crescut mai mult ca niciodată și, anunță medicii, sunt chiar mai agresive în unele cazuri.

Numărul virozelor, în creștere

Sunt mai multe afecțiuni respiratorii care îi trimit la medic pe români în această perioadă.

Ieri au fost raportate puțin peste 2.300 de cazuri noi de COVID, iar în doar o săptămână au fost diagnosticate peste 1.500 de cazuri de gripă sezonieră, viroză respiratorie sau pneumonie.

Specialiștii pun această evoluție pe seama renunțării la masca de protecție și spun că sunt și alte boli care pot fi făcute în această perioadă, iar unele dintre ele sunt extrem de contagioase și chiar foarte grave, atrage atenția medicul primar de boli infecțioase, Cora Mitroi-Maxim, potrivit RRA.

Te-ar mai interesa: Nu doar de calciu ai nevoie. Iată ce alți nutrienț...

„Nu numai aceste infecţii respiratorii sunt într-un procent crescut, dar să știţi că se înregistrează și cazuri de varicelă și la adult și aceasta fiind o boală contagioasă, cu transmitere aerogenă. A fost înregistrat și un caz de meningococemie. Un rol important îl are și faptul că nu mai păstrăm măsurile de precauție și purtarea măștii, așa cum se întâmpla în perioada stării de alertă”, susține Cora Mitroi-Maxim.

Te-ar mai interesa: Alertă sanitară! Experimentul secret cu care cerce...

Medicii subliniază însă că nu e bine nici să nu ne expunem la diverşi microbi, pentru că asta duce la scăderea imunității.

Când vine vorba despre imunitate, medicii dezvăluie că este elementul care face diferența. Trebuie să avem grijă mai ales în această perioadă, când facem trecerea de la sezonul rece la sezonul cald.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private