Din cuprinsul articolului
Afinele, un fructul miraculos! Beneficii pentru sănătate. Afinele sunt fructe asemănătoare coacăzelor și sunt pline de nutrienți și compuși benefici, cum ar fi vitamina C. Afinele sunt fructe ușor de adăugat în dietă, fără multe dezavantaje.
Cu toate acestea, cercetări în curs de desfășurare privind beneficiile pentru sănătate ale afinelor, arată că acestea ajută la combaterea inflamației și protejează împotriva cancerului.
Afinul este o plantă originară din nordul Europei și este cunoscută sub denumirea de afin european, denumirea sa științifică fiind ”vaccinium myrtillus L”. Fructele afinului seamănă cu cele ale coacăzei nord-americane. Sunt mici și rotunde și au o culoare mov intens.
Comercianții vând afine proaspete, congelate sau uscate, iar oamenii le pot găsi și sub formă de gemuri și sucuri.
Fructele de afin au în compoziţia lor substanţe antibacteriene şi antiseptice şi, foarte important, un echivalent vegetal al insulinei.
Afinele sunt bogate într-o substanță chimică numită antocianină, care le dă această culoare. Experții în sănătate cred că aceasta conferă numeroase beneficii pentru sănătate.
Există numeroase beneficii raportate ale consumului de afine și produselor din afine, cum ar fi:
Afinele sunt bogate în substanța chimică numită antocianină. Aportul zilnic obișnuit de antocianină este de aproximativ 200 mg. Conținutul total de antocianină al afinului este de obicei între 300 și 700 mg la 100 de grame de fructe proaspete, în funcție de mai mulți factori.
O porție de afine proaspete de 100 g conține și cantități mici de:
– vitamina C (3 mg)
– quercetină (3 mg)
– catechina (20 mg)
Deoarece sunt apropiate din punct de vedere nutrițional de mure, este posibil să aibă un profil nutrițional similar. Este posibil ca 100 g de afine să aibă aproximativ 37 de calorii și 90% apă.
Cercetătorii au descoperit că antioxidanții au ajutat la combaterea efectelor radicalilor liberi. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii pentru a confirma efectele de combatere a cancerului ale antioxidanților și, prin extensie, ale afinelor.
Unele dovezi sugerează că afinele ar putea ajuta la combaterea inflamației. Antocianinele sunt antioxidanți cu proprietăți anti-inflamatorii și se găsesc din beșug în afine. Un studiu recent a descoperit că persoanele care au băut zilnic suc de afine au avut îmbunătățiri măsurabile ale biomarkerilor inflamației și ale leziunilor tisulare.
Studii recente arată că extractul din afine poate fi eficient în scăderea nivelului de zahăr din sânge la persoanele cu diabet zaharat de tip 2. Un alt studiu a descoperit că și consumul de afine duce la creșterea secreției de insulină, sugerând că aceste fructe pot ajuta la gestionarea diabetului.
Încă din trecut s-a crezut că afinul a ajutat la îmbunătățirea sănătății ochilor. Piloții britanici din cel de-al Doilea Război Mondial mâncau zilnic dulceață de afine, crezând că astfel li se îmbunătățește vederea pe timp de noapte. Recent, o cercetare a descoperit că administrarea a 480 mg de extract de afine zilnic a redus simptomele oboselii oculare, senzația de disconfort și senzația de corp străin în ochi.
Monitorizarea femeilor însărcinate a trecut de Senat. Proiectul de lege prin care se asigură accesul…
Cele mai cunoscute remedii biblice. În căutarea unor metode naturale și tradiționale de vindecare, mulți…
În România avem peste 30 de specii de căpuşe. Cum ne protejam de acestea. Căpuşele…
Horoscop rune 29 aprilie - 5 mai 2024. Mihai Voropchievici oferă cele mai așteptate previziuni…
Când ieși la pensie vrei să te muți în Franța sau Italia? Un american explică…
Sentimentul de EUFORIE dinaintea morții. Deși majoritatea oamenilor experimentează un val copleșitor de frică înainte…