miercuri, octombrie 21, 2020

Oamenii de ştiinţă americani au constatat, cu ocazia unor teste de laborator pe animale, că iaurtul cu vanilie poate avea efecte stimulante asupra libidoului.

Astfel, savanţii de la prestigiosul Massachusetts Institute of Technology (MIT) din Statele Unite ale Americii au constatat cu surprindere că acest produs ameliorează activitatea sexuală a şoarecilor.

Studiul, publicat în Scientific American, a fost coordonat de specialista în biologia cancerului Susan Erdman şi geneticianul Eric Alm. Surpriza a fost cu atât mai mare cu cât savanţii americani au făcut această descoperire în timp ce urmăreau cu totul alte aspecte ale experimentului – impactul pe care îl are asupra obezităţii o suplimentare cu faimosul iaurt cu vanilie, pe durata unui regim care imita caracteristicile “junk-food”: bogat în grăsime, sărac în fibre şi în nutrimente.

Citește și:

Mai întâi, cercetătorii au remarcat părul mult mai strălucitor şi de 10 ori mai bogat (ca densitate) al şoarecilor hrăniţi cu acest tip de iaurt. Ei au remarcat că şoarecii masculi aveau, graţie acestui desert, testicule cu până la 15% mai mari decât cei care consumau junk-food şi cu 5% mai mari decât cei care urmau un regim normal dar fără iaurt.

Parteneri--