miercuri, decembrie 7, 2022

EMA începe să evalueze utilizarea vaccinului COVID-19 Comirnaty la tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani

”Comitetul EMA pentru medicamente va efectua o evaluare accelerată a datelor transmise de compania care comercializează Comirnaty (vaccinul Pfizer/BioNTech), inclusiv rezultatele unui amplu studiu clinic în desfășurare care a implicat adolescenți cu vârsta de 12 ani, pentru a decide dacă se recomandă extinderea indicației de utilizare”, anunță Agenția Europeană a Medicamentului. 

Te-ar mai interesa: Cancerul care afectează 1 din 8 bărbați. Oncolog: ...

Avizul comitetului va fi apoi transmis Comisiei Europene, care va emite o decizie finală obligatorie din punct de vedere juridic aplicabilă în toate statele membre ale UE.

EMA precizează că rezultatul evaluării va fi comunicat în iunie, cu excepția cazului în care sunt necesare informații suplimentare. Comirnaty a fost autorizat pentru prima dată în UE în decembrie 2020, iar în prezent poate fi administrat doar persoanelor cu vârsta de peste 16 ani.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță este de părere că Agenția Europeană a Medicamentului va oferi această autorizație în lunile următoare, iar la vara minorii aflați în segmentul de vârstă menționat se vor putea vaccina anti-COVID cu acordul părinților.

Te-ar mai interesa: Horoscop 7 decembrie. O nouă oportunitate vine în ...

„După cum știți, compania BioNTech Pfizer a depus toată documentația necesară la Agenția Europeană a Medicamentului, în vederea obținerii autorizării pentru grupa de vârstă 12-15 ani.

Ne așteptăm ca în următoarele zile, FDA să acorde această autorizare și foarte probabil ca în perioada următoare și Agenția Europeană a Medicamentului va da autorizarea așa că avem o perspectivă cât se poate de clară, ca din această vară să putem vaccina și persoanele din grupa de vârstă 12 – 15 ani, care își doresc  să se vaccineze, prin acordul părinților”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Te-ar mai interesa: Îți place mâncarea picantă? Asta spune multe despr...

Vaccinarea pe bază de bilet de ordine

„Începând de vineri, din 7 mai, ne propunem să avem următoarea modalitate de prezentare la centrele de vaccinare. Pentru că vinerea se face aprovizionarea centrelor de vaccinare pe perioada zilelor de sâmbătă, duminică și luni, foarte probabil că vom stabili următoarea modalitate: persoanele de peste 60 de ani se vor prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare.

De asemenea, restul persoanelor care doresc să se vaccineze se vor prezenta după ora 14.00, până la ora 20.00, fără programare. Menționez: persoanele de peste 60 de ani se pot prezenta pe tot parcursul programului de lucru de la 8.00 dimineața până la 20.00”, a declarat marți Valeriu Gheorghiță.

Te-ar mai interesa: Un nou medicament, speranţă în lupta cu Alzheimer...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private