Sari la conținut

Ai 40 de ani și nu poți slăbi? Mănâncă aceste super-alimente cu rol crucial în digestie

Femeie
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Suplimente esențiale pentru femeile de peste 50 de ani

Ai 40 de ani și nu poți slăbi? Cu cât înaintăm în vârstă, cu atât capacitatea organismului de a face eforturi pentru a pierde în greutate se schimbă, semnificativ.

Chiar dacă mergi în mod regulat la sală, odată ce treci de 40 de ani, acest lucru îți va schimba complet calea către un stil de viață în formă.

Este posibil ca lucrurile să nu funcționeze așa cum erau înainte și abordarea obiectivelor de pierdere în greutate trebuie să se schimbe. Cu toții avem o călătorie de pierdere în greutate, care este unică în anumite moduri.

Metabolismul se schimbă după 40 de ani

Dacă se întâmplă ca dintr-o dată îți să îți fie greu să scapi de câteva kilograme, misiunea ta de slăbire pare să se oprească. Nu te stresa, nimic nu este în neregulă, doar corpul tău a îmbătrânit puțin și și-a schimbat modalitățile.

Cu toții ne confruntăm cu acest lucru, deoarece este cu adevărat important să înțelegem că organismul nu este într-o stare statică. Face schimbări în timp și schimbă tiparele odată cu vârsta.

Acest lucru are ca rezultat o schimbare completă a capacității de lucru, a nivelului de rezistență și, de asemenea, a răspunsului organismului la activitățile fizice și metabolism.

Există mai multe puncte în care corpul tău începe să treacă de la producția de hormoni și procesarea acestora, compoziția masei corporale și modificările metabolice în țesuturi.

Unul dintre motivele pentru care scăderea în greutate la 40 de ani nu mai este ușoară este că organismul începe să piardă masa musculară. Și așa cum se întâmplă, țesuturile au acum o compoziție diferită. Masa musculară mai mare provoacă o ardere mai rapidă a energiei și, odată ce a dispărut, metabolismul mai puțin rapid încetinește și acest proces.

Dar, toate acestea nu înseamnă că pierderea în greutate nu este realizabilă la 40 de ani. Ceea ce va trebui să faci este doar să schimbi tacticile și să încorporezi obiceiuri alimentare care accelerează acest proces.

Pentru a începe pierderea în greutate, accentul ar trebui să se pună pe alimentele care îți accelerează metabolismul. Fructele au un conținut scăzut de calorii, dar sunt bogate în minerale și vitamine. Astfel, pot fi consumate fără să te gândești prea mult la numărul de calorii. Aceasta va fi calea către o viață în formă și slabă în cel mai scurt timp.

Mănâncă aceste super-alimente cu rol crucial în digestie

  • Fructele de pădure: Fructele de pădure sunt un dar al naturii, care sunt de obicei mici, dar ale căror beneficii sunt nenumărate. Este disponibilă o varietate de ele care conțin o mulțime de nutrienți. Zmeura, murele, afinele și căpșunile sunt toate de neînlocuit. Experții recomandă includerea fructelor de pădure în mesele zilnice pentru a accelera pierderea în greutate și pentru a asigura aportul de elemente esențiale.
  • Nuci și semințe: Nucile sunt foarte pline de grăsimi sănătoase, proteine vegetale și fibre, care sunt foarte utile în reducerea caloriilor care vin cu grăsimile nesănătoase. Ele ajută la controlul tensiunii arteriale și la reglarea ritmului cardiac. Dacă sunteți în căutarea unor alimente crocante, care sunt sănătoase și cele mai bune, nucile și semințele sunt bune.
  • Varză murată: Probioticele, fibrele dietetice, vitamina C și vitamina K, toate ambalate într-un singur aliment, sună ca cel mai bun aliment de consumat pentru pierderea în greutate. Varza murată se poate dovedi a fi cea mai bună armă împotriva grăsimilor. Fibrele prezente în el vă fac stomacul să se simtă plin pentru o perioadă mai lungă de timp. Cercetările sugerează că consumul de probiotice intensifică microbii intestinali, ceea ce previne creșterea în greutate.
  • Avocado: Avocado conțin mai puține calorii, ceea ce înseamnă că puteți mânca acest fruct în cantități mari fără a vă compromite obiectivele de scădere în greutate. Avocado are o aromă de nuci, bogată și netedă, iar acest super aliment vă poate ajuta să pierdeți câteva kilograme în plus. Consumul zilnic de avocado reglează pofta de mâncare și reduce nivelul de colesterol.
  • Semințele de in: Semințele de in sunt pline de fibre și ne oferă acizi grași omega-3 care se găsesc în unele alimente rare. Aceste semințe bogate în nutrienți pot fi amestecate în smoothie-uri de dimineață. O porție de semințe de in oferă o cantitate bună de fibre, proteine și acizi grași omega-3.
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: