Sari la conținut

Ai colesterolul mare? Există anumite tipuri de carne care nu ar trebui consumate

Ai colesterolul mare? Există anumite tipuri de carne care nu ar trebui consumate de persoanele care au colesterolul ridicat sau care ar trebui consumate doar în cantități foarte mici.

Colesterolul este un lipid, împreună cu placa și alte depozite de grăsime, depuse în interiorul pereților arterelor inimii, care poate acumula până la punctul de a provoca formarea de cheaguri de sânge.

Ai colesterolul mare? Există anumite tipuri de carne care nu ar trebui consumate

Aceste cheaguri de sânge se pot agrava și pot duce la un atac de cord, în timp ce cheagurile de sânge din interiorul sau dinspre creier pot provoca un accident vascular cerebral. Acest lucru este îngrijorător.

Cu toate acestea, în cele mai multe cazuri, nivelurile ridicate de colesterol pot fi prevenite și controlate printr-o dietă sănătoasă, sport, evitarea fumatului, limitarea consumului de alcool și gestionarea greutății.

Unele alimente devin periculoase și cresc colesterolul. Prin urmare, ar trebui să evitați să le consumați în mod regulat. Uite care sunt acelea:

1. Șuncă

Șunca are o aromă savuroasă , dar nu vă ajută sănătatea. Caloriile totale din grăsimi saturate din majoritatea produselor cu bacon (aproximativ 27 de calorii pe porție de două felii) sunt mai multe decât caloriile din proteine (aproximativ 22 de calorii pe porție de două felii)!

2. Friptura

Primul lucru pe care trebuie să îl faci dacă vrei să eviți excesul de colesterol este să alegi friptura potrivită.

Dacă alegi să consumi o bucată de carne cu grasime, o poți îndepărta înainte de coacere și imediat îți vei face mâncarea mai sănătoasă și vei reduce caloriile pe care le vei consuma.

3. Carne roșie

Carnea roșie nu trebuie consumată mai mult de o dată pe săptămână. Este posibil să fie nevoie să le limitați și mai mult dacă colesterolul dumneavoastră este în afara limitelor sau dacă aveți un istoric familial de colesterol ridicat sau de boli de inimă.

4. Coaste

Coastele se află pe această listă. Ele au, de obicei, grăsime vizibilă care se vede în toată carnea și pot fi suficient de fragede atunci când sunt gătite pentru a se desprinde de pe os.

Vestea proastă este că o bucată de coaste de vită conține 13 grame de grăsimi saturate per porție de 100 de grame, potrivit pronews.gr.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel