Sari la conținut

Ai gingiile inflamate? Iată câteva soluții naturale care te pot ajuta să ameliorezi disconfortul

Majoritatea persoanelor se confruntă, la un moment dat, cu inflamarea gingiilor. Aceasta poate fi cauzată de o multitudine de factori, însă adesea este asociată cu infecții bucale și o igienă oral inadecvată.

De cele mai multe ori, problema este rezolvată atunci când este descoperită cauza de bază. Odată descoperită și vindecată, inflamația gingiilor o să dispară.

Inflamația gingiilor este însoțită de simptome ca sensibilitate la atingere, halitoză, sângerări și modificări ale texturii gingiilor. Prin urmare, multe persoane caută remedii naturale pentru gingiile inflamate, notează Doza de Sănătate.

Remedii naturale pentru inflamarea gingiilor

Uleiul de cuișoare

Uleiul de cuișoare prezintă compuși activi ce acționează asemenea unor agenți analgezici și antiinflamatori potenți, putând ameliora gingiile inflamate. Efectul său antibacterian reduce prezența microbilor ce cauzează infecții și combate respirația urât mirositoare.

Instrucțiuni

Umezește puțină vată cu ulei de cuișoare și tamponează regiunea afectată timp de 2-3 minute.
Aplică acest remediu de 2 ori pe zi.
O altă variantă este să combini 5 picături de ulei de cuișoare cu apă caldă și să folosești amestecul rezultat ca apă de gură.

Ceapa

Ceapa conține compuși antiseptici și antimicrobieni utili pentru a trata problemele orale precum gingiile inflamate. Pe lângă antioxidanți, acest aliment conține și compuși sulfuroși care ameliorează durerea și celelalte simptome cauzate de proliferarea microbilor la nivelul cavității bucale.

Instrucțiuni

Taie o bucată de ceapă crudă și mestec-o timp de câteva minute pentru a ameliora durerea.
Poți, de asemenea, să prepari suc de ceapă și să îl aplici direct pe gingie cu puțină vată.
Aplică acest tratament până ce inflamația dispare.

Extract de vanilie

Extractul de vanilie are proprietăți antiinflamatoare și calmante, fiind unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru gingiile inflamate și durerile dentare. Aplicarea acestui remediu inhibă dezvoltarea bacteriilor și ține în frâu mirosurile neplăcute.

Instrucțiuni

Înmoaie un bețișor cu vată în extract de vanilie și aplică lichidul direct pe gingiile inflamate.
Ca să ameliorezi rapid durerea, poți aplica acest remediu de până la 4 ori pe zi, recomandă sursa citată.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel