Sari la conținut

Mirosurile de transpirație putredă la bărbați și mirosurile de ceapă pentru femei ar putea semnala o infecție

SIMPTOMENELE ITS (infecție cu transmitere sexuală) se referă adesea la substanțe secretate care au o culoare neobișnuită. De asemenea, s-a descoperit că un tip de miros indică o infecție cu un tip diferit pentru bărbați și femei.

Simptomele ITS pot varia de la ușoare la severe și pot afecta diferite părți ale corpului. După o infecție inițială, poate dura zile, săptămâni, luni sau chiar ani până să apară simptomele. Anumite mirosuri pot fi un indicator clar că este posibil să aveți o ITS.

Cercetătorii de la Institutul de Citologie și Genetică din Novosibirsk, Rusia, au dezvăluit în Journal of Sexual Medicine că bărbații adulți cu gonoree aveau un miros putred, în aceeași situație fiind și mai multe femei adulte.

Acesta a fost primul studiu care a analizat modificările mirosului la oameni, din cauza infecției, și ce impact ar putea avea acestea în alegerea unui partener intim.

În studiile anterioare pe animale, s-a demonstrat că șobolanii și șoarecii captează semnalele chimice pentru a evita contactul sexual cu potențiali parteneri infectați.

S-a constatat că femeile care au participat la studiu au putut să distingă mirosurile plăcute și neplăcute de transpirație la axilă și să diferențeze dacă mirosurile au fost legate de infecția cu gonoree sau nicio infecție.

Femeile au descris mirosul de la indivizii infectați ca fiind mai puțin plăcut în comparație cu bărbații sănătoși.

O proporție foarte mare de probe de la bărbații infectați au fost evaluate ca putrede (putrezite, râncede).

Autorii au scris despre descoperirile lor: „Poate că  mirosul în faza acută a ITS face parte dintr-un mecanism evolutiv care asigură, în mod inconștient, evitarea unui partener romantic riscant”.

Trichomonaza este un tip de ITS despre care se știe că provoacă o scurgere cu miros neplăcut.

Secreția poate fi galbenă sau verde, iar vulva se poate simți iritată.

Medicii vor trata infecția cu medicamente și deseori vor recomanda abținerea de la activitatea intimă până când infecția dispare.

De asemenea, toți partenerii intimi ar trebui să caute tratament pentru ca infecția să nu continue să se transfere de la unul la celălalt.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel