Sari la conținut

Ai grijă! Un pahar de lapte înainte de culcare îți poate face rău. Care este momentul ideal din zi

somn linistit
sursă foto: arhivă doctorulzilei
Somnul de calitate este esențial pentru sănătatea generală

Ai grijă! Un pahar de lapte înainte de culcare îți poate face rău. Somnul suficient este esențial pentru menținerea sănătății și a bunăstării optime.

Mâncarea bună, exercițiile fizice și îngrijirea sunt priorități pentru toată lumea. Dar și somnul cel puțin 8-10 ore ar trebui să facă parte din prioritățile tale.

Somnul reglat ajută la prevenirea unei game de probleme de sănătate, cum ar fi probleme cardiace, depresie, stres etc. Cu toate acestea, datorită vieții și stilului de viață modern, există multe rezultate negative asupra sănătății fizice și mintale. Astfel, atât de mulți oameni caută remedii simple la domiciliu pentru a-și îmbunătăți calitatea tiparelor de somn.

Consumul unui pahar de lapte cald înainte de culcare este o tradiție populară care a fost transmisă de-a lungul generațiilor ca o modalitate de a cultiva relaxarea, de a calma anxietatea și de a facilita un somn mai odihnitor.

Cu toate acestea, conform studiilor și experților, această practică nu este altceva decât folclor și, de fapt, face mai mult rău decât bine.

Does A Glass of Warm Milk Help You Sleep At Night?

Ce efecte nocive are un pahar de lapte înainte de culcare

Câteva motive pentru care ar trebui să evitați laptele noaptea sunt:

Intoleranță la lactoză

Dacă aveți obiceiul de a bea un pahar de lapte înainte de culcare și, ulterior, aveți tulburări de somn sau stomac deranjat, este posibil să fi întâlnit unul dintre dezavantajele majore ale laptelui noaptea – lactoza. 

Conform National Digestive Diseases Information Clearinghouse, aproximativ 30-50 de milioane de americani sunt intoleranti la lactoză. Și, prin urmare, consumul pe timp de noapte va contribui doar la problemele digestive precum gaze, balonare, dureri și crampe.

Creșterea nivelului de glucoză

Pentru persoanele care au alergie la lactoză sau la lapte, dacă adăugați zahăr la glucoza din lapte poate duce la o creștere instantanee a zahărului din sânge.

Creștere în greutate

De multe ori, persoanele care încearcă să slăbească beau lapte înainte de culcare pentru a evita caloriile inutile. Cu toate acestea, potrivit experților în sănătate, un pahar de lapte înainte de culcare va crește doar greutatea.

Un pahar de lapte, conform nutriționiștilor, are în jur de 120 de calorii, iar consumul înainte de culcare nu face decât să îți încetinească metabolismul. Caloriile consumate înainte de culcare sunt puțin mai greu de ars.

Indigestie

Suplimentarea cu lapte noaptea provoacă și probleme digestive. Dacă vă culcați prea repede după ce ați băut lapte, poate îngreuna digestia și o poate face să se deplaseze invers prin tractul digestiv.

Acest lucru poate provoca reflux gastroesofagian, caracterizat prin simptome precum dureri în piept, arsuri la stomac și disconfort care vă pot trezi și vă pot ține treaz noaptea.

Cel mai bun moment din zi pentru a bea lapte

Potrivit National Sleep Foundation, cel mai bun moment pentru a bea lapte și a evita orice reacții adverse este să bei laptele cu cel puțin două-trei ore înainte de culcare și să păstrezi porția mică.

Studiile spun că în acest fel este chiar posibil ca laptele să te ajute să dormi mai bine. Experții spun că laptele conține triptofan, care poate crește melatonina și poate duce la un somn mai profund și mai odihnitor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel