Sari la conținut

Nu consuma aceste alimente dacă suferi de reflux gastroesofagian. Pot agrava afecțiunea

Simptome reflux gastroesofagian
Sursă foto: Getty Images
Simptome reflux gastroesofagian

Din cuprinsul articolului

Refluxul gastoesofagian este o afecțiune care determină pătrunderea acidului gastric în afara stomacului, până la esofag. Acesta poate cauza leziuni dureroase și simptome neplăcute.

Alimentația este un factor decisiv când vine vorba de refluxul gastroesofagian. O dietă nesănătoasă poate dăuna foarte mult și poate duce la declanșarea afecțiunii.

Iată ce alimente trebuie să eviți dacă nu vrei să mai suferi din cauza refluxului!

Evită aceste alimente dacă ai reflux

Dacă te confrunți cu boală de reflux gastroesofagian, evită să consumi ceapă, usturoi, ardei, vinete, hrean, legume gătite cu grăsimi animale sau cu sosuri pe bază de roșii. Aceste alimente nu fac decât să amplifice arsurile și să creeze mai mult disconfort. De exemplu, ceapa, chiar și cea verde, provoacă o reacție crescută a stomacului pentru digestie, fiind iute și intens aromată. Astfel, aceasta potențează refluxul gastroesofagian. Cu toate acestea, nu renunța complet la consumul de ceapă, deoarece este un aliment sănătos. Consumată ocazional și în cantități foarte mici, nu influențează negativ digestia.

Pe de altă parte, pacienților cu boală de reflux, le este recomandat să mănânce legume proaspete, conservate prin congelare, zarzavaturi și legume tinere (fasole verde, mazăre, dovlecei, spanac, salată verde), cartofi copți, fierți sau piure, gătite fără grăsimi.

Nu consuma cereale și făinoase cu grăsimi, lactate grase, ouă prăjite, fructe crude sau acre, carne grasă, condimente, murături și dulciuri, dacă suferi de boală de reflux gastroesofagian.

Cereale și făinoase cu grăsimi

Dacă ai arsuri gastrice, stai departe de cerealele cu conținut ridicat de grăsimi, cum sunt cornurile, biscuiții și produsele de patiserie cu creme grase.

Lactate grase

Nici lactatele grase nu sunt indicate celor cu boala de reflux. Printre acestea se numără laptele integral, laptele cu ciocolată, smântâna și iaurtul grase, brânzeturile fermentate și brânza topită, scrie BZI.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel