sâmbătă, iulie 2, 2022

Refluxul gastoesofagian este o afecțiune care determină pătrunderea acidului gastric în afara stomacului, până la esofag. Acesta poate cauza leziuni dureroase și simptome neplăcute.

Alimentația este un factor decisiv când vine vorba de refluxul gastroesofagian. O dietă nesănătoasă poate dăuna foarte mult și poate duce la declanșarea afecțiunii.

Iată ce alimente trebuie să eviți dacă nu vrei să mai suferi din cauza refluxului!

Te-ar mai interesa: Sfâșietor! Un tânăr de doar 20 de ani a hotărât să...

Evită aceste alimente dacă ai reflux

Dacă te confrunți cu boală de reflux gastroesofagian, evită să consumi ceapă, usturoi, ardei, vinete, hrean, legume gătite cu grăsimi animale sau cu sosuri pe bază de roșii. Aceste alimente nu fac decât să amplifice arsurile și să creeze mai mult disconfort. De exemplu, ceapa, chiar și cea verde, provoacă o reacție crescută a stomacului pentru digestie, fiind iute și intens aromată. Astfel, aceasta potențează refluxul gastroesofagian. Cu toate acestea, nu renunța complet la consumul de ceapă, deoarece este un aliment sănătos. Consumată ocazional și în cantități foarte mici, nu influențează negativ digestia.

Te-ar mai interesa: Transplantul de fecale, un tratament-minune pentru...

Pe de altă parte, pacienților cu boală de reflux, le este recomandat să mănânce legume proaspete, conservate prin congelare, zarzavaturi și legume tinere (fasole verde, mazăre, dovlecei, spanac, salată verde), cartofi copți, fierți sau piure, gătite fără grăsimi.

Nu consuma cereale și făinoase cu grăsimi, lactate grase, ouă prăjite, fructe crude sau acre, carne grasă, condimente, murături și dulciuri, dacă suferi de boală de reflux gastroesofagian.

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă care anunță polipii uterini. Toate...

Cereale și făinoase cu grăsimi

Dacă ai arsuri gastrice, stai departe de cerealele cu conținut ridicat de grăsimi, cum sunt cornurile, biscuiții și produsele de patiserie cu creme grase.

Lactate grase

Nici lactatele grase nu sunt indicate celor cu boala de reflux. Printre acestea se numără laptele integral, laptele cu ciocolată, smântâna și iaurtul grase, brânzeturile fermentate și brânza topită, scrie BZI.

Te-ar mai interesa: Cod galben și portocaliu de ploi și vijelii în jum...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private