Sari la conținut

Ai herpes? Iată ce plantă te ajută să te vindeci

herpesul poate provoca o boala
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
herpesul poate provoca o boala grava

Ai herpes? Iată ce plantă te ajută să te vindeci, potrivit bioenergoterapeutului Lidia Fecioru. Despre ce plantă este vorba și cum se procedează.

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit planta cu proprietăți benefice pentru herpes, prin calmarea senzației de arsură dată acesta, precum și cu rezultate importante asupra sistemului nervos și a tensiunii arteriale.

”Tinctura de valeriană este foarte bună pentru a vindeca herpesul. Când simțim că avem o mâncărime (n.r. arsură) la gură, dar să nu uităm că avem herpes și pe părțile de jos, și mai avem și Zona Zoster, care este virusul herpetic.

În momentul în care începe să ne piște puțin, luăm pe vată și tamponăm foarte bine timp de 2-3 minute cu tinctura de valeriană, de 4-5 ori. Se retrage instantaneu.

Dacă ne stresăm, putem pune câteva picături în apă și putem bea, ca să ne liniștească sistemul nervos. Valeriana este bună și pentru tensiunea arterială, dar în special pentru sistemul nervos”, a explicat Lidia Fecioru la Antena 3, în cadrul rubricii Leacul Zilei de la Adevăruri Ascunse.

Valeriana este renumită pentru proprietatea de a relaxa sistemul nervos central

Cât de benefică este valeriana

Valeriana este o plantă cu flori care crește în Europa, Asia și America de Nord, fiind utilizată ca remediu natural pentru tratarea insomniei.

Utilizarea rădăcinii de valeriană datează încă din Antichitate, fiind remarcată de Hipocrate pentru a trata durerile de cap, nervozitatea, tremurul și palpitațiile inimii.

Valeriana este disponibilă sub forma de ceaiuri, extracte, tincturi, capsule, tablete și uleiuri esențiale.

Efectele terapeutice ale valerianei se remarcă datorită interacțiunii sale cu acidul gamma-aminobutiric (GABA), un neurotransmițător inhibitor central care ajută la reglarea impulsurilor nervoase din creier și sistemul nervos.

Cercetătorii au arătat că nivelurile scăzute de GABA sunt asociate cu apariția stresului cronic, a anxietății și a problemelor cu somnul.

combate insomnia îmbunătățind calitatea somnului;

– ameliorează simptomele anxietății;

– efect sedativ eficient;

– adjuvant în sindromul premenstrual;

– reduce simptomele menopauzei;

– ameliorează simptomele sindromului picioarelor neliniștite;

– ajută la ameliorarea tulburărilor digestive;

Valeriana este benefică și în cazuri de:

– sindrom de stres tibial;

– migrene și dureri de cap;

– durere articulară în artrită;

– durere sciatică;

– palpitații cardiace;

– depresie în tulburarea bipolară;

– sindromul oboselii cronice;

– convulsii;

– epilepsie, potrivit  WebMD, citat de Antena 3.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel