Sari la conținut

Secretul tinereții veșnice descoperit de Ana Aslan, dezvăluit de fosta menajeră

Ana Aslan
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
Ana Aslan

Secretul tinereții Anei Aslan, dezvăluit de fosta menajeră. Aceasta a explicat întreaga rutină a cunoscutei Ana Aslan. Iată ce făcea zilnic și ce dietă avea:

Ioana Preda, fosta menajeră a Anei Aslan, a dezvăluit secretul tinereții și al longevității cercetătoarei cunoscută și respectată la nivel mondial. Ana Aslan a trăit până la 92 de ani și a tratat numeroase personalități din lumea întreagă.

„Se îngrijea foarte mult, nu se sătura niciodată”, a declarat Ioana Preda, citată de Antena 3.

Ana Aslan s-a născut la 1 ianuarie 1897 la Brăila. Aceasta a fost un medic român specialist în gerontologie, academician din 1974 și director al Institutului Național de Geriatrie și Gerontologie.

A aplicat pe propria piele secretul descoperit

Omul de știință a punctat importanța procainei în ameliorarea tulburărilor distrofice legate de vârstă și astfel a găsit secretul tinereții pe care l-a aplicat pe propria piele și astfel a ajuns să trăiască 92 de ani,

Ioana Preda, fosta menajeră a acesteia de zeci de ani, a povestit care era rutina cercetătoarei.

Se pare că din alimentația sa nu lipsea carnea de vită. La finalul mesei avea grijă să nu se ridice niciodată sătulă, iar atunci când avea poftă de ceva dulce sau mai dorea ceva de mâncare servea o singură bomboană.

„Știa să mănânce bine, îi plăcea să meargă la marile restaurante, să comande mâncăruri de calitate, dar în același timp știa să și gătească. E adevărat că avea bucătarul ei, dar avea preparate pe care le făcea singură.

Întotdeauna lua masa la 13:30 îmbrăcată cu o ținută frumoasă, cu bijuterii, chiar dacă era singură. Respecta acest ritual”, a mai spus Ioana Preda, citată de playtech.ro.

De tratamentele Anei Aslan au beneficiat numeroși șefi se state și vedete de la Holywood. Primul din lume, Institutul de Gerontologie si Geriatrie a fost fondat in anul 1952 prin Hotarare a Consiliului de Ministri si a devenit Institut National in 1974, iar in anul 1992 i s-a atribuit numele de „Ana Aslan”.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: