Ai peste 40 de ani? Evită să iei acest medicament pentru dureri

Cand te doare capul sau spatele, ce faci? Probabil iei o pastila! Exista o sansa sa fie o pastila de ibuprofen. Pare sa fie un adevarat elixir, pentru ca te scapa de durere rapid si eficient.

Intrebarea este: e sanatos pe termen lung? Pentru ca nu il folosim o data sau de doua ori pe an. Dar nu lasati faptul ca se poate cumpara fara reteta sa va pacaleasca. Exista niste riscuri importante asociate cu utilizarea lui, chiar si pe termen scurt.

Cel mai ingijorator este ca e posibil sa va afecteze inima. In anul 2005, Administratia Mancarurilor si Medicamentelor din America a eliberat un avertisment despre ibuprofen (e foarte popular si folosit in America, mai putin la noi, dar totusi exista) si cum acesta creste riscul de atac de cord sau comotie cerebrala. Anul trecut, s-au gandit sa insiste mai mult pe aceasta idee. Dupa niste noi cercetari asupra medicamentului, s-a ajuns la urmatoarele concluzii:

  • Chiar si folosit pe termen scurt, riscul de atac de cord sau comotie cerebrala creste SEMNIFICATIV
  • Riscul creste pe masura ce o persoana il foloseste mai mult timp
  • Nu trebuie sa aveti o problema existenta cu inima pentru a dezvolta aceste probleme, dar daca aveti una, creste si mai mult.

Aceste riscuri devin si mai importante dupa varsta de 40 ani. La aceasta varsta creste important riscul de a dezvolta o boala cardiaca.

Problema cu medicamentele disponibile fara reteta – cum ar fi ibuprofen sau paracetamol – este ca majoritatea lumii considera ca daca sunt “la liber”, nu au riscuri majore asociate. Se considera ca reteta medicala este un indicator al severitatii, si medicamentele fara reteta sunt mai “sigure”.

Dar exista alternative!

In acest caz, este vorba de TURMERIC. Turmericul blocheaza in mod natural citokinele inflamatorii si enzimele implicate in raspunsul dureros. Si acest lucru este cheia: ibuprofenul pur si simplu REDUCE inflamatia, pe cand turmericul o PREVINE. Pentru anumite afectiuni, cum ar fi artrita reumatoida, are efecte mai bune decat medicamentele.

Tags:
1 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox