Sari la conținut

Ai probleme cu somnul? Iată ce alimente te-ar putea ajuta

Problemele de somn sunt foarte răspândite în societatea modernă de astăzi şi pot provoca probleme serioase de sănătate. Însă nu trebuie să apelaţi imediat la medicamente pentru a avea parte de un somn odihnitor. Uneori, alimentaţia potrivită vă poate scăpa de insomnie. Iată câteva vitamine care te vor ajuta să depăşeşti cele mai frecvente probleme cu somnul:

Nu poţi să adormi: magneziul joacă un rol cheie în funcţia din corp ce gestionează somnul. Insomnia este unul din simptomele ce atestă prezenţa unui deficit de magneziu, iar o analiză publicată în 2006 în jurnalul Medical Hypothesis sugerează că această deficienţă ar putea sta la baza multor cazuri de depresie şi a altor tulburări mentale.

Printre alimentele bogate în magneziu se numără legumele cu frunze de culoare verde închis, seminţele de dovleac, seminţele de susan, nucile de Brazilia, fasolea, lintea şi anumite tipuri de peşte.

Te trezeşti în timpul nopţii: un studiu publicat în jurnalul Sleep în 1991 arată că persoanele care consumă suplimente de potasiu au mai puţine dificultăţi în rămâne adormite pe tot parcursul nopţii. Desigur, cea mai bună metodă prin care puteţi obţine acest mineral nu este sub forma unei pilule, ci direct din alimentaţie.

Citeste si:

Dacă majoritatea oamenilor se gândesc la banane când este vorba de obţinerea potasiului, acest fruct nu este cea mai bună sursă alimentară pentru acest mineral (deşi o banană conţine 10% din cantitatea zilnică recomandată). Fasolea, legumele cu frunze verzi şi cartofii copţi sunt cele mai bune surse de potasiu, alături de avocado.

Ţi-e somn în timpul zilei: într-un studiu publicat în 2012 în Journal of Clinical Sleep Medicine, cercetătorii au identificat o legătură puternică între senzaţia excesivă de somnolenţă în timpul zilei şi deficienţa de vitamina D. Razele soarelui reprezintă cea mai bună sursă din care puteţi obţine această vitamină, însă specialiştii recunosc că nu toată lumea poate avea parte de suficientă expunere la soare din cauza climatului în care locuiesc sau a temerilor de cancer de piele.

Există câteva surse alimentare de vitamina D, precum somonul, tonul, peştele-spadă şi alimentele fortificate, însă specialiştii recomandă celor ce nu sunt expuşi suficient de mult la soare să obţină această vitamină din suplimente, deoarece este foarte greu de obţinut o cantitate suficientă de vitamina D doar din alimente.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.