Ai probleme de înghițire? Mergi la ORL-ist!

Ai probleme de înghițire? Mergi la ORL-ist!
Ai probleme de înghițire? Mergi la ORL-ist!

Problemele de înghițire pot fi un simptom banal dar pot și să aibă în spate anumite probleme serioase. De aceea, pentru a fi sigură că ești bine, mergi la un control la medicul specialist ORL-ist. 

Da, nu este cazul să te îngrijorezi, însă este bine să nu consideri că este un simptom banal. Mergi la medicul ORL-ist. Concret, pentru a elimina orice problemă medicală mergi la un control la medicul specialist ORL-ist.

Medicii spun că acest simptom poate anunța o răceală ușoară, o laringită sau, în cazurile grave, cancerul de laringe. Dacă mai și fumezi situația este și mai urgentă și este aproape obligatoriu să mergi la medicul specialist pentru investigații. De asemenea, foarte posibil este ca medicul să te trimită și la specialistul endocrinolog, și la neurolog. Și să nu râzi, dacă ai norocul ca toate investigațiile medicale să fie curate, fără nicio problemă medicală ascunsă, atunci o să ajungi și la psiholog. De foarte multe ori stresul, depresia, anxietatea sau chiar un atac de panică au astfel de simptome. Mai exact, psihologii susțin că stările depresive pot conduce la contractura muşchilor esofagului, astfel luând naștere anumite dificultăți de înghițire.

Cum se manifestă problemele de înghițire:

Persoana în cauză are probleme cu privire la înghițirea medicamentelor. Practic, apare incapacitatea sau durerea la înghiţire, senzaţia că alimentele au rămas fixate în gât. Apare răgușeală, reguritațiile, dar și tusea înecăcioasă.

Printre posibilele afecțiuni care se regăsesc în spatele acestor simptome întâlnim: achalazia, spasmul difuz esofagian, tumori, stricturi esofagiene, boala de reflux gastroesofagian, anumite afecțiuni neurologice – boala Parkinson, scleroza.

Uite ce analize trebuie să faci: 

Principalele investigații la care vei fi supus pentru aflarea diagnosticului sunt:

  • radiografia cu substanță de contrast,
  • endoscopia digestivă superioară,
  • RMN sau CT,
  • monometria esofagiană

Tratamentul va fi stabilit de medicul specialist după ce va exista un diagnostic. Este posibil sa fie schimbat și regimul alimentar, de exemplu se va mânca pentru o perioadă mai mult o alimentație lichidă. Uneori se vor prescrie medicamente iar în cazurile grave când există tumori se vor opera.

12 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox