miercuri, decembrie 7, 2022

Presiunea atmosferică din afara corpului se modifică pe măsură ce se schimbă și altitudinea. Acest lucru creează o diferență de presiune pe cele două părți ale timpanului. Este posibil să simțiți presiune și blocaj în urechi ca urmare a acestui lucru.

Trompa lui Eustachie este o legătură între urechea medie (spațiul adânc din timpan) și partea din spate a nasului și partea superioară a gâtului. Această structură conectează spațiul urechii medii cu exteriorul.

Te-ar mai interesa: Câți bani a primit despăgubiri o femeie din Iași c...

Uneori, urechile se pot înfunda din cauza factorilor externi și interni ai urechii. Urechile blocate pot afecta auzul și echilibrul și pot provoca durere și disconfort.

Urechile înfundate pot apărea la orice om. Copiii sunt mai predispuși la înfundarea urechilor, mai ales în timpul unei răceli sau infecții ale sinusurilor. Oamenii sunt mai predispuși să experimenteze senzația de blocare în urechi din cauza:

  • acumulare de ceară
  • Trompa lui Eustachiu blocată
  • infecții ale sinusurilor, răceli sau alergii
  • înălțimi mari
  • neurom acustic sau excrescențe benigne în interiorul urechii

Dacă aveți urechile înfundate, încercați să înghiți, să căscați sau să mestecați gumă fără zahăr pentru a vă deschide trompele lui Eustachio. Dacă acest lucru nu funcționează, respiră adânc și încearcă să-ți sufli ușor nasul în timp ce ții degetele peste nas și ține gura închisă. Dacă auziți un zgomot, știți că ați făcut-o corect.

Te-ar mai interesa: Ai mereu mâinile și picioarele reci? Uite ce boli ...

Alte opțiuni pentru a vă desfunda urechile includ următoarele:

  • Decongestionante nazale, dar nu se folosesc mai mult de câteva zile
  • Steroizi topici nazali, în special la persoanele cu alergii
  • Tuburi de ventilație pulmonară, în cazurile severe, pentru a elimina lichidul și a reduce presiunea

Sună-ți medicul dacă simptomele tale sunt severe sau durează mai mult de două săptămâni.

Persoanele care au întotdeauna urechile înfundate atunci când zboară cu avionul ar putea să ia în considerare un decongestionant cu aproximativ o oră înainte de plecarea zborului, scrie Medline Plus.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private