Sari la conținut

Cele mai frecvente semne și simptome că ai o infecție la urechi

semn de infarct
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Risc mare de atac de cord

Cele mai frecvente semne și simptome că ai o infecție la urechi.

Infecțiile urechii sunt mult mai frecvente decât ați putea crede. De fapt, studiile arată că mai mult de 60% dintre răceli se transformă într-o infecție a urechii, în special la bebeluși și copii mici.

Cu toate acestea, identificarea unei infecții a urechii la tine sau identificarea uneia la copilul tău este adesea dificilă, în cazul în care nu ești familiarizat cu simptomele.

Iată, în cele ce urmează, cele 10 semne și simptome comune în cazul în care ai o infecție la urechi:

Semne și simptome că ai o infecție la urechi: 1. Simptome asemănătoare gripei

Dacă simțiți acele simptome familiare ale unei răceli ale capului – de exemplu, curgerea nasului, dureri de cap, febră și congestie a sinusurilor – este posibil să aveți o infecție a urechii.

Sunteți mai expus riscului de a dezvolta o infecție a urechii dacă aceste simptome persistă mai mult decât o răceală normală (adică mai mult de 7 până la 10 zile) și pur și simplu nu vor dispărea.

2. Dificultatea de a dormi

Dacă somnul vă este tulburat de dureri persistente de urechi noapte de noapte și nu vă puteți odihni, atunci acesta este un indiciu principal pe care îl puteți suferi și care cauzat de presiunea unei infecții a urechii.

Infecție la urechi | Qbebe.ro

3. Iritabilitate

Iritabilitatea de la durere și o durere de cap care nu mai dispare este un vinovat comun al unei infecții a urechii.

S-ar putea să observați acest lucru în special atunci când încercați să beți și să mâncați – presiunea și mișcarea care apar din mestecare și înghițire pot duce la durere și presiune suplimentară asupra urechii afectate.

Semne și simptome că ai o infecție la urechi: 4. Febră

O febră urâtă însoțește adesea o infecție a urechii medii (cunoscută clinic sub numele de otita medie) și poate ajunge de la 38,3 grade C, până la 38,8 grade C dacă este lăsată netratată.

mâncărime

5. Secreția urechii

Infecțiile urechii pot veni adesea cu o scurgere galben-albă care nu seamănă cu adevărat cu ceara. Drenajul poate avea adesea urme slabe de sânge în el și îl veți găsi pe pernă după ce vă treziți. În plus, lichidul poate avea un miros urât.

6. Umflare

Presiunea asupra canalului urechii poate provoca adesea o umflare destul de mare. Este posibil să observați, de asemenea, o senzație de fierbinte în jurul urechii, precum și sensibilitate și roșeață în jurul sau în spatele urechii și în interiorul canalului urechii real.

Semne și simptome că ai o infecție la urechi: 7. Lipsa poftei de mâncare

O infecție a urechii este suficientă pentru a face pe oricine să-și piardă pofta de mâncare, mai ales dacă simțiți durere sau o senzație de mâncărime care nu o puteți rezolva adânc în ureche. Acest disconfort te va împiedica să mănânci, să dormi sau să te odihnești în mod adecvat.

8. Mâncărimi la urechi

Mâncărimea este adesea asociată cu o infecție a urechii, mai ales atunci când nu vă puteți scarpina urechea internă. În plus, durerea poate crește din cauza senzației copleșitoare de plenitudine și presiune din cauza infecției din spatele timpanului.

9. Dureri de cap

Pe măsură ce presiunea crește odată cu o infecție a urechii, o durere de cap pulsantă se va instala și va fi simțită în jurul urechii afectate și în interiorul urechii, de unde și termenul „durere de urechi”.

Este posibil să ai, de asemenea, o mare rigiditate a gâtului și dureri din cauza presiunii acumulate sau a excesului de lichid în urechea internă.

Semne și simptome că ai o infecție la urechi: 10. Amețeli

Amețelile severe sau vertijul vor cauza adesea o oarecare dezorientare dacă suferiți de o infecție a urechii. De asemenea, s-ar putea să observați că auzul devine ușor înfundat din cauza acumulării de lichid și umflarea urechii interne.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel