Sari la conținut

Al câtelea copil eşti la părinţi? Vezi ce spune asta despre tine și personalitatea ta

Ordinea în care ne-am născut spune foarte multe despre personalitatea noastră și ne poate influența în moduri în care nu ne-am fi gândit niciodată. Primul născut este de obicei un lider foarte bun pentru restul familiei, mezinul este mereu dornic de atenţie, iar copilul unic dorește mereu să atingă perfecţiunea, dar asta nu este tot! Iată tot ce trebuie să știi!

Primul născut

Este un foarte bun lider, dar tinde să aibă un aer de superioritate care devine incomod pentru cei din jurul său. În cazul acestora, există două extreme, potrivit Radiosimplu.net

Unii dintre ei sunt extrem de empatici, buni la suflet şi foarte atenţi cu nevoile celorlalți. Alţii sunt uşor agresivi şi dau dovadă de egoism, nepăsare la problemele altora.

Tot primul născut este foarte atent la detalii. Domeniul în care lucrează este axat în general pe activități analitice, de exemplu contabil. Aceștia au mari şanse să atingă culmile succesului în viaţa profesională, dorindu-și mereu să fie pe primul loc în orice situaţie în care se implică.

Cu toate acestea, în viaţa personală pot apărea unele probleme pentru că le place ca mereu să deţină controlul şi ia decizii fără a-i consulta și pe ceilalți.

Copilul mijlociu

Cel mai greu de descris este chiar copilul mijlociu, deoarece personalitatea lui poate varia în funcţie de familia în care a crescut și de trăsăturile de caracter pe care le-a deprins.

În general, copilul mijlociu este foarte împăciutor și nu suportă conflictele. Totodată acestuia îi place să le facă pe plac celor din jurul său, dând chiar vina pe el însuşi când altcineva greşeşte pentru ca atmosfera să fie armonioasă. De cele mai multe ori preferă să facă compromisuri decât să stârnească un conflict.

Este o persoană sociabilă, un bun negociator, mediator, dar mai ales un bun jucător de echipă. Aceste persoane au parte de succes în activităţile în care lucrează alături de alte persoane, deoarece nu-i place să ia decizii singur pentru că de cele mai multe ori nu e sigur pe el.

Ultimul născut

De multe ori, ultimul născut este cel care şi-a petrecut întreaga viaţă încercând să atragă atenţia celor din jur și îi este foarte greu să scape de această trăsătură de caracter.

Uneori tinde să devină „bufonul” grupului, dar mai ales sufletul petrecerii. Aceștia fac multe lucruri doar pentru a ține pasul cu fraţii mai mari, dar adevărul este că se pricep la multe lucruri şi învaţă rapid tot ce este nou, deoarece perseverența îi caracterizează.

În carieră, se orientează către meserii cu interacțiune umană, în domeniu public de exemplu.

Ultimul născut este un extrovertit, iar prezenţa oamenilor îi oferă multă energie.

Totodată, nu se teme să-şi asume riscuri, dar se teme mereu de celor din jur, deoarece nu suportă să fie criticat sau respins.

Deși nu este mereu chiar aşa drăguţ şi amabil cum pare, din fericire pentru el, este un manipulator bun şi oamenii îl văd exact aşa cum își dorește.

Copilul unic

Copilul unic seamănă de multe ori cu primul născut, dar trăsăturile lui devin mai exagerate. Este un foarte bun lider şi un perfecţionist fără pereche, deoarece nu a fost nevoit să împartă jucăriile cu ceilalți sau să se lupte pentru atenţia părinţilor și astfel consideră că totul i se cuvine în viață.

Pe de altă parte, a fost nevoit să împlinească toate aşteptările părinţilor, aşa că este extrem de conştiincios, organizat și suferă enorm dacă nu-și atinge obiectivele.

Cu toate acestea, copilul unic este introvertit, cere foarte mult de la el şi de la cei din jur și nu acceptă criticile, fiind de multe ori ranchiunos. Însă copiii unici sunt cei care fac lumea să se învârtă.

În ceea ce privește cariera, mulți dintre aceștia devin oamenii de ştiinţă, inventatorii, gânditorii care schimbă lumea. Totodată, sunt persoane de încredere, conservatoare şi mai ales foarte serioase în toate activitățile deprinse.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: