Al patrulea deces de coronavirus, în Italia, țara europeană cu cele mai multe cazuri

Al patrulea deces de coronavirus, în Italia, țara europeană cu cele mai multe cazuri
Al patrulea deces de coronavirus, în Italia, țara europeană cu cele mai multe cazuri

Al patrulea deces de coronavirus, în Italia. Italia a confirmat al patrulea deces provocat de coronavirus. Este vorba de bărbat de 84 de ani, internat într-un spital din Bergamo. Italia este țara europeană cu cele mai multe cazuri de infecție cu coronavirus. Duminică, în Italia au fost înregistrate primele trei decese provocate de virusul gripal.

Cel puţin 152 de persoane sunt infectate cu noul coronavirus a anunţat, şeful Agenţiei de Protecţie Civilă, Angelo Borreli, într-o conferinţă de presă.

Principalele două focare sunt în localităţile Codogno şi în Vo’ Euganeo, lângă Padova. 110 persoane sunt infectate în Lombardia, 21 în Veneto, 9 în Emilia-Romagna şi două în regiunea Lazio.

De astăzi un cordon sanitar va fi asigurat de armată, potrivit Rador. Astăzi nimeni nu lucrează, nu merge la școală sau la facultate, doar în situații de necesitate cetățenii din zonele roșii, cu focare, pot face cumpărături în magazinele alimentare, numai supravegheați de la distanță de forțele de poliție, toți acoperiți cu măști de protecție.

Al patrulea deces de coronavirus, în Italia

Nimeni nu poate ieși și nici intra în aceste localități pentru două săptămâni. La toate căile de acces s-au format cordoane ale forțelor de ordine care îi avertizează pe șoferi că odată intrați nu mai pot pleca din zonă. Şi la Milano, al doilea oraș ca importanță din Italia după Roma, cetățenii, și mai ales turiștii asiatici, poartă măști, în special când călătoresc cu mijloacele de transport, în vreme ce autoritățile locale au decis închiderea tuturor instituțiilor de învățămînt, a teatrelor, muzeelor, cinematografelor, a discotecilor și până și a faimosului Duomo.

Nu se pot organiza evenimente, nici măcar culturale, pentru o săptămână. Toate bisericile sunt închise pentru slujbe sau vizite, putând fi deschise numai pentru căsătorii și înmormântări. La ceremonii însă pot participa numai familiile și persoanele apropiate.

Magazinele alimentare au fost luate cu asalt de milanezi, care se tem să nu li se interzică să rămână în locuințe. Marfa este tot mai puțină. Şi la Veneția, odată cu închiderea carnavalului cu două zile înainte de final, se limitează accesul în Piața San Marco, în biserici și la Teatrul La Fenice.

10 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox