sâmbătă, iunie 25, 2022

Alarmant! Medicamentele mai scumpe cu 50% . Cine e de vină pentru creșterea medicamentelor? Pe lângă scumpirea facturilor la gaze, electricitate  și a carburanților, medicamentele  înregistreze și ele prețuri mai mari cu 50%. Explicația vine de la Simona Cocoș, presedinte Asociaţia Productorilor de Medicamente Generice în România.

România avea cele mai mici prețuri la medicamente din Europa, însă acest lucru s-a schimbat. Deja se resimt scumpiri la anumite medicamente, iar potrivit Antena 3, producătorii suportă cu greu aceste scumpiri, fiind împovărați și de taxe.

Te-ar mai interesa: Dietă Iulia Albu: Am o singură zi pe săptămână în ...

O reacție în acest sens a venit de la Simona Cocoș, presedinte Asociaţia Productorilor de Medicamente Generice în România.

Aceasta susține că „aproape toate medicamentele au prețul crescut. Pericolul cel mai mare este să dispară anumite medicamente ieftine de pe piață.

Medicamente mai scumpe cu 50%. Pacienții cronici, cei mai afectați

Printre medicamentele scumpite cu 5o% se numără siropul de tuse pentru copii sau medicamentele pentru digestie și picăturile de nas.

Producătorii de medicamente justifică această creștere. Ei spun că taxele sunt mai amri, iar ei sunt forțați să scumpească medicamentele fără prescripție medicală.

Te-ar mai interesa: O actriță celebră șochează: „Am pierdut nouă copii...

Medicamentele fără prescripție medicală

”Vorbim de medicamentele fără prescripție medicală. Producătorii au întâmpinat creșteri au toate materialele folosite în producția medicamentelor.

Materiile prime care crescut între 20-60%, a crescut transportul cu 300% din Asia către România a materiilor prime. Producătorii au întâmpinat probleme majore pentru că prețul medicamentelor este fix este reglementat de ministerul Sănătății și în plus față de prețul care este cel mai mic din Europa producătorii plătesc o altă taxă de 28% pentru pastilele compensate.

Te-ar mai interesa: Cât de periculos este leșinul: 5 semne care alerte...

Aproape toate medicamentele au prețul crescut

Pericolul cel mai mare este să dispară anumite medicamente ieftine de pe piață. Nu vor mai fi aduse în România din motive comerciale.

Cele mai afectate de creșterea de preț sunt medicamentele cu preț mic între 5-50 lei. Cei mai afectați vor fi pacienții cronici care sunt nevoiți să ia medicamente zilnic”, a explicat Simona Cocoș, presedinte Asociaţia Productorilor de Medicamente Generice în România, la Antena 3.

Te-ar mai interesa: Boala lui Traian Băsescu. Profesorul Ciurea: E o d...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private