Sari la conținut

Alarmant: O nouă bacterie periculoasă, descoperită în Wuhan

originea

O nouă bacterie periculoasă a fost găsită în Wuhan. Autoritățile trag un semnal de alarmă. Autoritățile din China au declarat că în Wuhan a fost descoperită o nouă bacterie periculoasă. Anunțul a fost făcut public pentru a înștiința populația.

De curând, autoritățile din China au intrat în alertă, asta deoarece în orașul Wuhan a fost detectată o bacterie care a provocat holera la un student și care de asemenea a fost găsită separat în mostre prelevate de la țestoase cu carapace moale.

Bacteria misterioasă a ajuns în atenția tuturor. Mulți specialiști au ajuns să facă legătura cu Covid-19, explicând că trebuie să se afle cât mai repede cum se comportă această bacterie, asta până când nu o să fie prea târziu.

Piețele din Asia, o amenințare la adresa sănătății publice

Până la această oră, nu a fost confirmat vreun caz de holeră umană în rândul persoanelor care au intrat în contact cu țestoasele cu carapace moale. Piața în care se vindeau a fost închisă pentru trei zile. Se va face dezinfecție totală.
Conform cercetărilor făcute, autoritățile au precizat că nu există legături între tulpina de vibrio cholerae O139, responsabilă pentru infecția persoanei și probele contaminate, însă oficialii urmăresc cu mare atenție produsele nespecificate din același lot de broaște țestoase cu carapace moale.

„Învățați lecția de la COVID și grăbiți-vă în depistarea sursei pentru a asigura dovezile.(…) Detectarea Vibrio cholerae O139 ne reamintește din nou că piețele umede, deși sunt importante din punct de vedere cultural și economic în Asia, au fost asociate cu diverse riscuri pentru sănătatea publică”, a declarat Andrew Greenhill, profesor de microbiologie la Federation University Australia.

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel