sâmbătă, februarie 27, 2021

Descoperire care poate zdruncina din temelii lumea medicală. Natura ne reconfirmă că are infinite resurse de a ne ajuta, condiția fiind, desigur, ca oamenii să o respecte.

Ceva fantastic s-a aflat despre minunatele albine, despre care se scrie în ultimul an că încep să devină o specie pe cale de dispariție.

Și tot despre ele se scrie că nu mai poate exista viață fără aceste miraculoase insecte.

Dincolo de miere, albinele ne oferă foarte multe! Din ce în ce mai multe persoane influente social încearcă să tragă semnalul de alarmă împotriva folosirii pesticidelor, chimicalele care supun această minunată specie unui risc imens de dispariție.

Și ca să înțelegem gravitatea situației, mai aflăm și acest lucru uimitor: o descoperire care ne pune pe gânduri. Albinele sunt capabile să miroasă cancerul. Se pare chiar cu o precizie mai mare decât câinii!

Un proiect științific al artistei Susana Soares a demonstrat acest potențial uriaș al albinelor de a fi folosite în depistarea incipientă a cancerului.

De parcă nu aveam deja suficiente motive de a fi recunoscători albinelor.

Albinele au o acuitate olfactică superioară, fiind capabile de a depista anumite molecule.

Abilitățile lor olfactive sunt mai bune decât ale câinilor! Astfel, s-a aflat că albinele pot fi ”dresate” să aleagă un miros specific, folosind o simplă recompensă pavloviană.

Aceasta le dă un potențial uriaș de a detecta o sarcină și anumite boli, inclusiv cancer! Care pot fi reperate de anumite chimicale aflate în aerul respirat.

Albinele pot fi antrenate să răspundă la anumiți markeri, inclusiv la cei asociați tuberculozei și anumitor tipuri de cancer, conform concluziilor formulate de Susana Soares. Le găsiți AICI.

Artista portugheză a creat boluri speciale cu ajutorul cărora se pot face aceste depistări precoce.

Persoana suflă în bol, iar albinele antrenate se aliniază dacă simt un anumit miros, în separeul pentru un anumit diagnostic, dacă un anume miros este detectat.

Descoperirea bolilor în stadii incipiente este cel mai bun lucru care se poate întâmpla persoanei bolnave. Desigur, de bază sunt controalele periodice la medic și analizele, dar și faptul că natura ne poate ajuta atât de mult.

Sursă foto: Susana Soares, din experimentul personal.

Ultimele stiri

Parteneri