Sari la conținut

Femeia care aleargă zilnic la 94 de ani. Nu a luat niciodată medicamente, dar are un mic secret. În fiecare seară…

Elena Pagu este o româncă pe care o putem da exemplu. Practic, până la 50 de ani a trăit ca majoritatea dintre noi, casă, serviciu și fără o viață prea activă, însă odată ajunsă la pensie, viața i s-a schimbat radical.

Elena Pagu s-a apucat de alergat și i-a intrat în sânge. Nu numai că nu ia niciodată medicamente, dar sportul i-a acaparat zilele. Nici măcar în starea de urgență nu a renunțat. A alergat o zi da, una nu.

Elena Pagu a vorbit cu stirileprotv.ro despre viața sa sănătoasă, dar și ce secret are.

Femeia a mărturisit că bea câte o jumătate de pahar cu vin roșu, în fiecare seară. Vinul roșu are minunate proprietăți antioxidante.

Medicamente nu ia pentru că nu a avut niciodată nicio problemă de sănătate. Doar fracturi și luxații, în urma stilului sportiv de viață.

De 12 ani, campioana are un manager care merge cu ea în toată lumea, acolo unde concurează. Pentru că anul acesta nu știe daca va mai participa la vreun concurs din cauza pandemiei de coronavirus, Elena și-a făcut plauri pentru 2021. Nu va rata Campionatul Mondial de Marș din Portugalia!

Elena Pagu parca e desprinsa din filmele cu super-eroi. La 94 de ani, pe care îi va împlini peste două luni, e campioană mondială. Alearga in cursele de mars pentru veterane. Are 7 titluri mondiale in cariera, dar nu se opreste. „Important e sa castigi”, e sloganul ei.

„Bineinteles, sigur ca da, esential e sa castigi. Primul sunet de imn, imnul tarii mele, m-a facut sa plang. Nu se poate sa nu plangi, sa nu lacrimezi. Iti vine sa zbori cand vezi sutele de oameni ca te aplauda. Prima mea competitie de succes, ca si campioana mondiala, a fost in 1991, la Budapesta. Este o medalie spoita cu aur”, spune Elena Pagu.

In tinerete, atleta de 90 de ani nu a facut sport. S-a apucat de atletism la batranete, ca sa nu intre in depresie.

„Cand am iesit la pensie, faceam curatenie prin casa si m-am asezat, ca nu mai aveam ce face. Am simtit ca sunt inutila, am facut o depresie. Sotul meu mi-a spus sa alerg. Mergeam pe la marginea padurii, ma vedea lumea si isi facea cruce. „Madam Nechifor a innebunit, am vazut-o alergand de nebuna”, isi spuneau. Nu-mi placea foarte tare, dar era o solutie pentru a iesi din starea de inutilitate”, mai spune ea.

„Se poate pana la 90 de ani fara niciun medicament. Eu am un medic de familie si cand ma duc, ii spun: „doamna doctor, nu ma doare nimic, am venit sa va spun ce am facut la concurs”. Eu respect trei mese pe zi, fac abdomene, ca sa dispara grasimea de pe burta, ma antrenez o zi da, una nu”, zice aceasta.

Singura durere a Elenei Pagu nu e legata de sport, insa de urmasi. Nu are copii.

„Sunt foarte mult timp singura, citesc, disper. E disperant sa fii sigur. Batranetea fara copii nu poate avea bucurii” – Elena Pagu.

SURSĂ FOTO: Foto: Sportsnet Group

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel