miercuri, octombrie 5, 2022

Medicul ortoped Tarek Nazer îți spune ce trebuie să ai în vedere atunci când îți alegi pantofii de alergat.

În această perioadă de pandemie, alergarea a devenit cea mai cautată formă de sport. Din ce în ce mai mulți sunt cei care au decis să introducă în rutina zilnică această formă de mișcare atât de benefică atât din punct de vedere psihic, cât și din punct de vedere psihic.

Te-ar mai interesa: Roxana Alexandra a murit. Tânăra se temea mai mult...

„Alergarea este cel mai eficient exercițiu cardio pe care îl poți alege. Pentru unii dintre noi, poate părea o activitate banală, pentru alții poate părea un efort peste limita suportabilității.

Indiferent cum ar fi, aleargă! Acesta este sfatul pe care ți-l va da orice medic din lume. Dacă ar fi să vorbim punctual despre beneficiile acestei forme de mișcare, aș putea enumera aici următoarele: îmbunătățește capacitatea cardiacă, combate procesul de îmbătrânire, îmbunătățește starea de spirit. Nu uita, o ședință de alergare de o oră, cu o viteză de 8 km/h, te ajută să arzi până la 600 de calorii”, explică Dr. Tarek Nazer, specialist ortoped.

Te-ar mai interesa: Descoperire istorică despre cei care se abțin de l...

 

Medicul Ortoped Tarek Nazer îți spune ce trebuie să ai în vedere atunci când îți alegi pantofii de alergat

Pentru sănătatea ta, fie că vorbim despre sistemul osos, fie că vorbim despre cel muscular, despre articulații sau despre sistemul cardiovascular, este obligatoriu să alegi pantofii de alergat cei mai potriviți. Specialistul ortoped a fost de acord să ne spună punctual care sunt aspectele de care trebuie să ținem seama atunci când achiziționam pantofii de alergat.

1.Investește într-o pereche de pantofi special creați petru alergare. Majoritatea accidentarilor se întâmpla tocmai pentru că alergatorii folosesc încalțămintea nepotrivită.

Te-ar mai interesa:  „Boala celor bogați”, tratată foarte simplu. Spec...

2.Dacă nu ești sigur care sunt dimensiunile exacte ale piciorului tău, cel mai indicat ar fi să faci un test specializat. Acesta îți va indica dimensiunile exacte: lungimea, lățimea și pronația piciorului.

3.Determină forma exactă a arcadei. Amprenta tălpii este cea care indică tipul exact de arcadă a piciorului. Arcada piciorului este cea care influențează mișcarea din timpul alergării. Arcada poate fi ridicată, normală sau plată.

Te-ar mai interesa: Schimbări dramatice: Ochii spun cât mai ai de trăi...

4.Determină pronația. Forma piciorului are legătură strânsă cu biomecanica alergării. Cu fiecare pas, călcâiul atinge primul pământul. Acesta se rotește spre interior iar arcada se aplatizează pentru a absorbi impactul. Apoi piciorul tău se mișcă spre partea de exterior și se întărește pentru a crea o rampă de lansare pentru următorul pas.

5.Caracteristicile pantofului: lungimea adecvată cu spațiu suficient pentru degetul mare al piciorului, achiziționează-i la finalul zilei atunci când piciorul este umflat, astfel vei fi sigur că nu iei o mărime mai mică decât cea de care ai nevoie, nu alerga două zile consecutive cu aceeași pereche și alege pereche de pantofi potrivită greutății tale, altfel îți vei distruge articulațiile.

Te-ar mai interesa: Secrete neștiute despre Mercur retrograd. Iată la ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private