Sari la conținut

Alertă alimentară la Mega Image și Carrefour: Produsele…

chipsuri
Sursa: Unsplash

Alertă alimentară la Mega Image și Carrefour: Ce produse trebuie distruse! Sunt foarte periculoase din cauza unor substanțe pe care le conțin. Iată ce efecte au

Noi produse alimentare periculoase au fost descoperite în supermarketuri. Mega Image și Carrefour, supermarketurile unde s-au găsit produsele, au anunțat retragerea de la vânzare a respectivelor produse.

Consumul acestora poate provoca greață, somnolență și dureri de cap. Lanțurile de supermarketuri au rechemat acum aceste produse.

Produse deja arhicunoscute, cele din gama Chips-uri, au fost retrase în aceste zile de doi din retailerii din România. este vorba de Carrefour și Mega Image, notează playtech.ro.

Ce substanțe conțin

Reprezentanții celor două lanțuri de magazine spun că s-a luat această decizie după ce mai multe loturi au fost descoperite ca având urme de alcaloizi tropani în făina de porumb.

Alcaloizii tropanici fac parte dintre cele mai vechi plante medicinale din lume, iar aplicațiile lor etnofarmacologice includ analgezice, halucinogene și otrăvuri. Anunțul a fost publicat de ANSVSA pe siteul instituției.

„Motivul rechemării: prezența urmelor de alcaloizi tropani în făina de porumb. Se recomandă persoanelor care dețin produse din loturile respective să nu le consume, ci să le distrugă sau să le ducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat.

Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.”, anunță ANSVSA.

Numeroase contraindicații și efecte secundare

Alcaloizii tropani sunt utilizați în mod obișnuit ca medicamente anticolice și spasmolitice. Sunt folosiți, atât în afecțiunile spastice digestive, cât și în cele ale tractului urinar.

Sucul din Atropa belladonna era deja utilizat pe scară largă de către femei în vremea Renașterii. Se folosea acest suc pentru a mări pupilele ochilor, astfel încât să le îmbunătățească aspectul.

Cu toate acestea, alcaloizii tropani se caracterizează prin numeroase contraindicații și efecte secundare. Se știe că aceștia provoacă tulburări cardiace, legate în principal de tulburări ale ritmului cardiac, dar și stări euforice, dezorientare, activitate depresivă și uscăciune a mucoaselor.

Interesul pentru analiza AT-urilor se datorează cazurilor grave de intoxicații care sunt produse din cauza prezenței plantelor producătoare de AT într-o varietate de alimente.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel